Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
4

D1 speelt gelijk tegen FIT: 1-1

Nieuws afbeelding

Op zondag 3 maart 2024 speelde Hisalis Dames 1 haar eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft thuis tegen FIT. De uitwedstrijd aan het begin van het jaar was met 4-0 verloren dus de dames waren vastbesloten om de punten in Lisse te houden.

De dames begonnen scherp aan het eerste kwart en wisten elkaar goed te vinden. Door mooie combinaties kwamen ze goed door de press van FIT heen waardoor meteen een paar kansen werden gecreëerd. De verdediging van FIT was echter ook goed aan de wedstrijd begonnen, waardoor de kansen nog niet benut werden. Aan het einde van het kwart zorgde een snelle counter van FIT, na balverlies van Hisalis, voor een strafcorner. Deze werd vanaf kopcirkel met een schijnflats naar de rechterpaal gespeeld, waar de bal werd in getipt: 0-1 voor FIT. In de laatste minuten onderschepte Hisalis nog de bal in het aanvallende 23-meter gebied, waarna Kaya Duivervoorden op doel schoot, maar deze doelpoging werd gekeerd door de keepster van FIT.

In het tweede kwart had Hisalis wat meer moeite om elkaar te vinden en om onder de hoge druk van FIT uit te hockeyen. Snelle counters van FIT zorgden voor wat gevaarlijke kansen, maar keepster Sanne Cahalan stond haar mannetje en hield het doel leeg. Na een mooie loopactie van Tess van Bochove kreeg Hisalis een aanvallende strafcorner, die Zoë Duivenvoorden hard op de plank sleepte: 1-1.

Kort daarna versierde Lucia van Schaik nog een strafcorner, maar deze inzet werd knap van de lijn gehaald door FIT. Aan het einde van het kwart had FIT nog een goede counter, nadat de bal door de verdediging schoot, maar een snelle tackleback van Myrthe Noordermeer werd deze niet gescoord.

In het derde kwart bleef het spel beide kanten op gaan, en werd door beide ploegen niet gescoord. De wedstrijd leek gelijkt te eindigen, totdat FIT aan het einde van het laatste kwart een strafbal kreeg. Deze wist keepster en tevens Queen of the Field Sanne Cahalan te keren, waardoor de wedstrijd alsnog eindigde in 1-1 en de dames een punt verdienden.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen, foto’s Tristan Beelen