Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
4

H1 houdt FIT op 2-2

Nieuws afbeelding

De eerste wedstrijd van Hisalis Heren 1 na de winterstop was direct tegen de nummer twee FIT uit Amsterdam. Wegens meerdere blessures bij Heren 1 waren invallers Thijmen Hagedoorn en Julian Janvier uit Jong H1 en de Junioren opgeroepen, ook speelden voor het eerst na jaren afwezigheid oud-Hisalis spelers Michael Post en Matthijs Jurg mee die terug op het Hisalis-nest zijn.  Pepijn de Zwart maakte al na een paar minuten een statement door na een solo vanaf de 23-meter lijn eerst de laatste verdediger uit te spelen en tenslotte met een elegante pirouette langs de  keeper te draaien en de 1-0 te maken, een prachtig doelpunt.

Kort daarna maakte FIT echter gelijk na een serietje acrobatisch de bal op de stick omhoog houden in de cirkel bij Hisalis: 1-1. Een paar minuten voor het einde van het eerste kwart was er nog een gevaarlijke aanval van FIT; de eerste aanvallen wist Hisalis keeper Stefan Verbeek nog af te te slaan, maar de derde poging was dan toch nog raak en FIT kwam met een listig lobje over de keeper op 1-2 voorsprong. Het tweede kwart hielden beide teams elkaar in evenwicht.

De tweede helft bracht Hisalis twee strafcorners: de eerste was niet succesvol, maar het team had voor de tweede een fraaie variant bedacht: na enkele omzwervingen in de cirkel plaatste de Zwart de bal opnieuw bij aanvoerder Boudewijn Broersen die met een harde slag op de plank de stand op 2-2 bracht.

In de slotfase scoorde FIT uit een strafcorner, maar de bal zou niet buiten de cirkel geweest zijn en na protest van Hisalis en overleg tussen de scheidsrechters werd het doelpunt afgekeurd. Er kwam nog een doorbraak van Pepijn de Zwart over de linkerflank, hij passeerde enkele verdedigers en passte op de inkomende Michael Post die helaas gestuit werd door de verdediging van FIT. De laatste vier minuten zette FIT volle druk op Hisalis omdat de bezoekers geen punten wilden laten liggen in Lisse.

Maar de thuisploeg hield stand en wist het eigen punt veilig te stellen tot tevredenheid van het vele publiek dat in de lentezon had genoten van de eerste competitiewedstrijd buiten.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, foto’s H1:  Auke Hoekstra