header foto header foto header foto header foto
 

G-hockey bij Hisalis

Hisalis is al sinds 2005 actief met G-hockey met een enthousiaste groep G-hockeyers. G-hockey is bedoeld voor kinderen en jongeren in de leeftijd vanaf ca.  10 jaar met een verstandelijke beperking. Verder is iedereen die zich bij ons thuis voelt ook van harte welkom. Zo kunnen bijvoorbeeld ook kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum prima bij ons meedoen.

We hebben altijd plaats voor nieuwe leden! Je kunt bellen met Maarten Knaap (tel. 06-41589121 of e-mail [email protected]) voor meer informatie.

 

Hoe verloopt G-hockey?

Bij Hisalis G-hockey is het motto: "gewoon doen wat gewoon kan en speciaal doen wat speciaal moet". Waar nodig dus met intensieve begeleiding, en als dat niet nodig is, dan niet.

Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden ligt het accent op datgene wat binnen de mogelijkheden ligt. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden in het reguliere hockey. Deze worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers. Alles is er verder op gericht om iedere deelnemer binnen zijn of haar eigen mogelijkheden het plezier in sport te laten ervaren.

Wanneer?

Elke zaterdag trainen we met een vaste groep van 15 deelnemers van 10.30 tot 11.30 uur. Na afloop drinken we altijd nog even met alle deelnemers, begeleiders en ouders een glas limonade of een kop koffie in het clubhuis. Iedere zaterdagochtend kunnen jongeren met interesse voor G-hockey langs komen om zelf eens te zien hoe leuk het is!

De training

De trainingen staan onder deskundige leiding. Door het grote aantal vrijwilligers kan zelfs een 1-op-1 begeleiding worden geboden als dat nodig is.

Alle trainingen kennen een duidelijke structuur met terugkerende onderdelen, wat voor de deelnemers veel houvast biedt. We beginnen de training altijd met het in tweetallen overslaan totdat alle deelnemers op het veld aanwezig zijn. Vervolgens gaan we in de kring samen kijken wie er die dag allemaal meedoen. We vervolgen de training met een gezamenlijke warming-up. Daarna splitsen we de groep in twee├źn, en we laten beide groepen afwisselende oefeningen op eigen niveau doen. Het laatste kwartier spelen we nog een onderling partijtje.

Aan het eind van de training helpen alle deelnemers en begeleiders mee met het opruimen van de materialen. We sluiten de ochtend af met een laatste drankje in het clubhuis.

Wedstrijden

Met ingang van het seizoen 2006-2007 is de KNHB gestart met een aparte G-hockey-competitie. Op een aantal zaterdagen in het seizoen worden er zowel uit als thuis een aantal wedstrijden gespeeld. HC Hisalis doet met twee eigen teams mee aan deze competitie. Ze zijn al een aantal keer kampioen geworden. Deelname aan de wedstrijden is niet verplicht, maar staat open voor deelnemers die dat leuk vinden en voldoende hockey basisvaardigheden hebben opgedaan.

Ouders

Ouders komen, bijna zonder uitzondering, mee om gezellig met elkaar langs de lijn even bij te praten terwijl hun kind op het veld aan het hockeyen is. Voor de minder mooie zaterdagen hebben we ons eigen G-huisje langs de lijn dat beschutting biedt. Eventuele vragen van ouders kunnen hierdoor snel worden beantwoord. Ouders worden regelmatig naar hun ervaringen gevraagd en gekeken wordt wat verbeterpunten zijn. We willen graag met hen vooruit kijken.

Interesse?

We nodigen je graag uit om een keer te komen kijken. Ouders en kinderen zijn van harte welkom. De kinderen kunnen zonder verplichting een aantal keren een proeftraining komen meedoen. Na deze trainingen zullen wij samen met de ouders bekijken of lid worden haalbaar en leuk is. Heb je hierin interesse of wil je nog nadere informatie? Neem dan contact op met Maarten Knaap, (06-41589121) of per e-mail: [email protected].


 LG-Hockey

Naast G-hockey (dat dus door HC Hisalis wordt aangeboden) bestaat ook de mogelijkheid van LG-hockey. LG-hockey is speciaal bedoeld voor jongeren met een lichamelijke beperking (let op: niet rolstoelgebonden). LG-hockey kan beoefend worden bij Alecto te Leiderdorp, mw A.Spies (071 589 15 84). Meer informatie hierover op de site van Alecto (zie onder 'teams - LG Titanen').

 

 

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.