hisalis-banner-1.jpg
hisalis-banner-10.jpg
hisalis-banner-11.jpg
hisalis-banner-12.jpg
hisalis-banner-13.jpg
hisalis-banner-14.jpg
hisalis-banner-15.jpg
hisalis-banner-16.jpg
hisalis-banner-17.jpg
hisalis-banner-18.jpg
hisalis-banner-19.jpg
hisalis-banner-2.jpg
hisalis-banner-3.jpg
hisalis-banner-4.jpg
hisalis-banner-5.jpg
hisalis-banner-6.jpg
hisalis-banner-7.jpg
hisalis-banner-8.jpg
hisalis-banner-9.jpg
Nieuwsoverzicht
VAN DE VOORZITTER

26-3-2018
Van de Voorzitter
 

Het zaalhockey-seizoen zit er weer op. De goede resultaten van het afgelopen jaar hebben ervoor gezorgd dat een groot aantal teams hoger is ingedeeld, waardoor er meer van de spelers en speelsters wordt gevraagd. 

Zet in ieder geval in de agenda dat we op zondag 15 april de zaalkampioenen gaan huldigen.

Na een valse start als gevolg van Siberische kou is de tweede helft van de veldcompetitie nu echt begonnen. We hebben de eerste wedstrijden achter de rug en iedereen is enthousiast.

Soms een beetje te enthousiast merken we de laatste tijd. Zoals jullie weten zijn de hockeyvelden aan de rand van de gemeente gevestigd waar achter de randweg woonwijken zijn gelegen. Ik heb al eens in een eerdere "Van de Voorzitter” geschreven dat we rekening met de omwonenden moeten houden. Het geluid van een bal op de plank in een doel gaat verder dan je denkt! Nogmaals: houd rekening met elkaar!

De laatste tijd verschijnen er steeds vaker mobiele geluidsboxen op en rond de velden. Met onmiddellijke ingang is het niet meer toegestaan om die geluidsboxen te gebruiken. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de tegenstanders. Dat verbod geldt niet alleen op de wedstrijddagen, maar ook tijdens de trainingen. Het veroorzaakt te veel overlast aan de omgeving.

De periode van de activiteiten ligt ook weer voor ons. Deze week vindt de Friends Week plaats, een week dat je vriendjes/vriendinnetjes mee kan nemen naar een training. Daar is al de nodige aandacht aan gegeven, maar hierbij doe ik nogmaals een oproep aan onze jeugd van de basisschool. Kijk eens op school of je een vriendje of vriendinnetje weet die het leuk zou vinden om te gaan hockeyen. Neem hem of haar mee. Ook aan de ouders: zegt het voort!

De hockeyplaatjesactie bij de Hoogvliet is net van start gegaan. Het ruilproces van de dubbele plaatjes is nu al begonnen. Medio mei wordt er op de club een grote ruilmiddag georganiseerd.

Na een geslaagd Winterfeest gaan we op zaterdag 7 april een Pub Quiz houden voor de senioren. Er kan nog ingeschreven worden!

Half april start ook weer de Geranium-actie, dit jaar niet meer onder de bezielende leiding van Jocelyn Filippo. Helaas heeft een oproep niet geleid tot een spontane aanmelding van één of meerdere senioren-spelers of ouders. Alléén voor dit jaar zal het bestuur de taak op zich nemen om te proberen het resultaat van het afgelopen jaar te evenaren en nog liever te overtreffen.

Om mee af te sluiten: jullie zijn onlangs geïnformeerd over de status van het nieuwe Hisalis-tenue! Via de mail/app/website zal meer informatie volgen.

Zoals jullie zien gebeurt er niet alleen op de velden genoeg, maar ook daarnaast!

Ik wens jullie voor de rest van het seizoen veel speelplezier en mooie aansprekende resultaten. 

Tot langs de lijn of bij een van de activiteiten.


 

7-9-2017
Van de Voorzitter - Hulde aan iedereen die mee geklust heeft
 

Met nog vers de geweldige prestaties van de beide Nationale teams in het geheugen staan we weer aan het begin van het nieuwe seizoen. Vol met inspiratie en ambitie om er een mooi en succesvol seizoen van te gaan maken.

Er is in de zomerstop het nodige gebeurd op ons complex. Zo is het eerste veld voorzien van een video-analyse systeem. Daarmee worden straks wedstrijden en trainingen door de trainers samen met de spelers geanalyseerd. Aan de hand van de beelden en de uitleg kan iedereen op een hoger spelniveau komen wat ook het plezier in het spel alleen maar ten goede komt. De analyse is niet alleen voor de hogere teams, maar voor alle teams. Ieder team gaat gebruik maken van de opnamen.

Het is daarom zo ontzettend zonde dat de bespeelbaarheid van Veld 1 op dit moment (heel) slecht is. Vanuit het bestuur zijn wij constant in overleg met de gemeente en met de onderhoudsploeg om te kijken op welke manier het veld beter bespeelbaar kan worden. Dat er iets moet gebeuren is ondertussen wel duidelijk.

Verder, wat jullie niet ontgaan kan zijn als je al op de club bent geweest, heeft het clubhuis een kleine metamorfose ondergaan. Met onder andere het geld van de veiling uit 2016, heeft het "bargedeelte” een heel andere uitstraling gekregen. Daarnaast zijn de oude keuken, het voorraadhok, de gang en de kleedkamer onder handen genomen. De komende weken worden nog de puntjes op de "I” gezet en dan hebben we een onderkomen om trots op te zijn.

Met professionele hulp van derden en met de enorme inzet van een groep vrijwilligers is de klus in 6 weken geklaard. Vanaf deze kant wil ik namens het bestuur iedere vrijwilliger die heeft meegeholpen echt enorm bedanken voor hun inzet en hun hulp. Zonder jullie vrijwilligers was het niet gelukt om het zo mooi te maken als het nu is. Laten we met zijn allen daar zuinig op zijn en voorzichtig mee omgaan.

Op 17 september a.s., de eerste "Super Sunday” in ons lustrumjaar, vindt in de middag de officiële opening van het vernieuwde clubhuis plaats. Nadere details daaromtrent volgen nog.

Namens het bestuur, wens ik jullie dit seizoen veel succes!


 

9-9-2016
Van de voorzitter - We gaan voor de 45ste keer weer de wei in!
 

De competitie gaat weer van start. Voor teams is de voorcompetitie altijd belangrijk om in de juiste speelklasse terecht te komen. Als warming up zijn oefenwedstrijden gespeeld en de reguliere trainingen zijn weer begonnen. Dit jaar onder leiding van onze nieuwe "hoofd opleiding en trainer-coördinator voor de Jongste Jeugd” Robert Noall.
Robert vanaf mijn schrijftafel wens ik je veel succes toe. De eerste enthousiaste en positieve geluiden over de nieuwe opzet van de trainingen hebben we al ontvangen.

Wat ook goed is georganiseerd, is dat men zich vanaf nu al kan inschrijven voor de bardiensten. Plan deze ook zelf, anders word je automatisch ingedeeld. Dit kan ongunstig uitvallen en vervolgens dien je zelf voor vervanging te zorgen. Voorkom dit, plan je dienst. Geniet van de sociale functie achter de bar en stel anderen hierdoor niet teleur.

Behalve de organisatie van de TC en de Bar Team Commissie zijn er natuurlijk veel meer vrijwilligers nauw betrokken geweest in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Zonder vrijwilligers kan de club niet draaien. Het afgelopen seizoen is er op een aantal plaatsen een (extra) vacature ontstaan. Die gaan we op korte termijn allemaal invullen. Het zou zomaar kunnen dat wij je binnenkort benaderen om een steentje bij te dragen aan de groei van de club. 

De plannen voor de verbouwing van de keuken in het clubhuis beginnen vorm te krijgen. Na de succesvolle veiling begin dit jaar is er een verbouwingscommissie samengesteld. Deze staat onder leiding van Chris Laarman. De commissie heeft een bevriende architect gebriefd. Hij heeft de input verwerkt in een plan die hij komende week aan de commissie zal presenteren. Ik heb al een klein voorproefje gezien; als het financieel haalbaar is, krijgen we een aantal spectaculaire aanpassingen. Wij houden jullie op de hoogte!

Wij starten seizoen 2016 – 2017; een bijzonder jaar! HC Hisalis bestaat 45 jaar. Dit lustrumjaar zullen wij invullen met feestelijke activiteiten. Wij zien er naar uit dit samen met jullie te vieren. De opening van  het 45ste hockeyseizoen gebeurt absoluut spectaculair! Naomi van As en Billy Bakker ontvangen wij deze dag bij ons op de club. Trots en inspiratievol dat deze twee Olympische hockeyers de weg naar HC Hisalis weten te vinden.

Rest mij voor dit moment om iedereen een sportief en gezellig seizoen te wensen. 

Met sportieve groet,

Jan Karel Sterkenburg
Voorzitter

 

9-1-2016
Van de voorzitter
 

De kerstvakantie zit erop, zo ook de oliebollen, de kinderen zijn naar school, eenieder gaat over tot de orde van de dag. Een korte periode van rust en bezinning hebben we weer achter ons gelaten.

Rust is er de afgelopen weken binnen de club niet geweest, de zaalhockeycompetitie draait op volle toeren, met over het algemeen mooie resultaten. Maar wat nog belangrijker is dan de resultaten, zijn de wedstrijden die we niet meer ver weg hoeven te spelen; adieu Den Helder en Alkmaar. Wedstrijden in de nabije omgeving spreken eenieder aan. De evaluatie van de omschakeling van district Noord-Holland naar Zuid-Holland moet nog plaats vinden, maar als ik de geluiden om mij heen hoor, is de overstap naar Zuid-Holland een goede keuze van de Zaalhockeycommissie geweest.
In mijn bericht voorafgaand aan de start van de tweede seizoenshelft, zo begin maart, zal ik nog kort op het zaalhockeyseizoen terugblikken.

Waar men ook niet stil heeft gezeten, is in de veilingcommissie! Jullie hebben allemaal de datum genoteerd, maar vooruit nog een keer:

Zaterdag 16 januari om 19.45 uur start de veiling,
Voorafgegaan door de Nieuwjaarsborrel, vanaf 18.30 uur. Komt allen!

Op de website www.hisalis-veiling.nl kan al geboden worden! Hier zijn ook de last-minute ingekomen kavels terug te vinden.

En aan de junioren die dit lezen: zeg dat je ouders gaan. Er zijn zoveel leuke veilingitems, wat dacht je van een Hisalis-shirt met daarop de handtekeningen van de spelers van het Nederland Heren elftal. Die is toch supergaaf boven je bed!!
Alle ingrediënten om tot een gezellige en geslaagde avond te komen zijn aanwezig.

Met dit vooruitzicht wens ik jullie allen, mede namens de overige bestuursleden, een gezond, gelukkig en sportief 2016 toe!
Ik hoop velen van jullie op 16 januari te mogen begroeten.

Jan Karel Sterkenburg
Voorzitter HC Hisalis

 

10-9-2015
De voorzitter verwelkomt het nieuwe seizoen
 

Op het moment dat ik dit schrijf, staan we aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Komend weekend start voor alle teams weer de competitie waarop ieder team zich terdege heeft voorbereid. De trainingen zijn gestart en ook de nodige oefenwedstrijden zijn al gespeeld.

Aan het einde van het afgelopen seizoen is een aantal vaste trainers en begeleiders gestopt. Zij hebben hun carrière elders voortgezet of hun studie opgepakt. Het heeft daardoor wat extra inspanningen gekost om alle trainingsuren goed in te vullen, maar naar ik begreep zijn (vrijwel) alle hiaten nu opgevuld.

Niet alleen het werven van de nieuwe trainers voor het nieuwe seizoen is gerealiseerd; ook het maken van de barschema’s met daarbij het inwerken van nieuwe barhoofden, het inroosteren van de scheidsrechters, het indelen van de wedstrijdschema’s met voor dit jaar een nieuwe Wedstrijdsecretaris Junioren (Marielle, veel succes!) is in volle gang. Alle radertjes om het geheel goed te laten draaien zijn werkzaam.

Kortom, er zijn weer veel vrijwilligers actief betrokken geweest in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Zonder vrijwilligers zou de club zich niet zo kunnen manifesteren als wij allemaal zouden willen. En er zijn nog de nodige vacatures ter invulling. De eerstkomende weken zal er actief naar diverse vrijwilligers worden gezocht, u kunt dan door een of meerdere bestuursleden worden aangesproken of u uw kwaliteiten wilt inzetten voor de club. En kunnen wij u niet vinden, u kunt ons altijd benaderen!!.

Zoals ik in de eerste Glossy had aangegeven, is het clubhuis recentelijk van buiten opgeknapt. Een frisse kleur en een frisse uitstraling, zodat we de komende jaren weer vooruit kunnen. Maar ook de binnenkant van het clubhuis verdient een opknapbeurt. De keuken en de aanwezige apparatuur is hard aan vervanging toe en daarnaast zou het mooi zijn als we voor de openslaande deuren naar het terras een overkapping konden plaatsen.

Om een aanzet te geven om dat te kunnen realiseren is er voor 16 januari 2016 een veiling gepland. Een veiling van allerhande items voor iedere portemonnee toegankelijk en binnen ieders budget passend. Variërend van paraplu’s tot aan weekendje(s) weg. Voorafgaand aan de veiling zal er een nieuwjaarsbijeenkomst worden gehouden. Een uitgelezen moment om een ieder de hand te schudden en met elkaar het glas te heffen op het nieuwe jaar en op onze fantastische club.

Noteer de datum (16/01/16) vast in uw agenda, al verwacht ik niet dat het evenement u zal ontgaan. Een speciaal team is al met de voorbereidingen gestart en zal binnenkort van zich laten horen.

Voordat het zover is, staat het eerste toernooi gepland, met de komst van het derde veld behoort dat nu allemaal tot de mogelijkheden. Op 10 oktober 2015 is het Oktoberfest Trimmerstoernooi, waar wij Trimmers-teams van andere clubs zullen verwelkomen. Ook het G-hockey toernooi zal dit seizoen plaatsvinden.

Maar nu eerst de start van de competitie. Ik bedank hierbij onze enthousiaste vrijwilligers, trainers en commissies voor hun tomeloze inzet en wens natuurlijk ook alle leden, ouders en alle belanghebbenden een zeer sportief en gezellig seizoen toe.

En denk daarbij aan de regels van Sportiviteit en Respect, zowel binnen het veld als daarbuiten!

 

Met sportieve groet,

Jan Karel Sterkenburg
Voorzitter

 

4-3-2015
Van de voorzitter - maart 2015
 

We staan vlak voor het begin van de tweede seizoenshelft, vele teams zijn al volop in voorbereiding om hun posities in de poule te verbeteren. Vorig jaar heeft de hockeybond wijzigingen aangekondigd in de indelingen voor na de winterstop.

Ze zeggen wel eens resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Nu, voor sommige teams wel, als ik ons Heren 2 eruit haal. Die hebben vorig seizoen in de Reserve 4de klasse een verbeten strijd gevoerd om de eerste plaats in de poule. Dit zou een automatische promotie naar de Reserve 3de klasse betekend hebben. Ze hebben het toen net niet gered, maar door de goede resultaten in de voorcompetitie mogen ze vanaf komende zondag in de Reserve 3de klasse gaan spelen. Dat is een prestatie op zich, waar het team trots op mag zijn.

Komende zondag hervat ook Heren 1 de competitie, ditmaal met een nieuwe trainer; Thomas Prinsen. We hebben u daar al eerder over op de hoogte gebracht. Wij wensen Heren 1 met Thomas veel succes voor de tweede seizoenshelft! Gezien de aansprekende resultaten in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft hopen en verwachten wij dat de hatelijke voorlaatste plaats in de Poule verlaten gaat worden.

Vanaf komende zondag bij de thuiswedstrijden van zowel Dames 1 als Heren 1 is er weer de Mini van de Week. Bij de Dames al tijden een begrip en bij de Heren weer terug van weggeweest. Naar ik begreep zijn er nog plaatsen over voor de komende serie aan thuiswedstrijden; dus grijp jullie kans!

Ik heb in het kort een aantal van de zondagsteams er uitgenomen. Vanaf komende zaterdag gaan al onze junioren weer van start. De Technische Commissie heeft met de trainersstaf voor een andere, betere en meer intensievere manier van trainen gekozen. Er is al heel wat extra positieve inbreng vanuit de trainers gekomen. De trainers worden zelf extra begeleid, er is een trainerscafé gekomen, allemaal bedoeld om het niveau van de trainers en de trainingen te verhogen. Het gevolg is dat het niveau van alle spelers/speelsters omhoog gaat, waarmee het plezier in het oh zo mooie hockeyspel alleen maar toeneemt. En daar gaat het toch in feite ook om.

Zo zijn wij als club flink bezig in het veld, maar ook rondom het veld. Na de aanleg van veld 2 en 3 zijn nu ook de laatste punten op de beroemde i gezet. De gemeente heeft een aantal berken weggehaald, er zijn diverse bomen, struiken en planten voor terug gekomen. Bij Veld 1 is aan beide zijden een hoger hek gezet, er is een extra net achter het doel tegen de afrastering geplaatst, de planken achter de doelen zijn vervangen en noem zo maar op.

Dat brengt mij gelijk op een punt van aandacht voor een ieder die in de cirkels op de doelen oefent: ik weet uit ervaring hoe lekker het klinkt als een bal hard in de hoek op de plank wordt geslagen, maar ik weet ook dat die stevige dreunen ver kunnen doorklinken. Wij liggen met de club aan de rand van Lisse, waardoor die dreunen tot in de nabij gelegen woonwijken te horen zijn. Probeer daar rekening mee te houden als je weer een poeier op doel geeft. Wij maken als club een belangrijk onderdeel uit van de gemeente Lisse.

Dit voorjaar wordt het clubhuis aan de buitenkant opgeknapt. Het houtwerk wordt voorzien van een nieuwe laag verf, waardoor het weer jaren mee kan. In het clubhuis zijn ook de nodige aanpassingen gedaan. We hebben een mooie Wall of Fame, onthuld bij de opening van de nieuwe velden. Maar er is ook een extra groot beeldscherm opgehangen, bedoeld om aandacht te geven aan onze sponsoren. Sponsoren kunnen op dat beeldscherm hun boodschap naar buiten brengen. Waar tot voorheen de nadruk op extra reclameborden werd gelegd, zie je de laatste jaren een verschuiving naar het digitale. Zowel op deze schermen als op de clubapp.

Sponsoren zijn en blijven belangrijk, zonder sponsoren is het lastig om een club goed draaiende te houden. Dat zien we bij ons, waar wij gelukkig nog steeds aan de positieve kant blijven, maar ook bij andere clubs waar het niet altijd even financieel goed gaat. Dat wil niet zeggen dat wij geen extra inkomsten uit sponsorgelden meer nodig hebben. Zeker niet; ook wij moeten als club verder in de optimalisering van de voorzieningen en de veiligheid in het clubhuis en de veiligheid op en rond de velden. Een veilig sportklimaat is momenteel een hot item en terecht! De maatschappij vereist dat veiligheid voor een ieder zo optimaal mogelijk moet zijn. Wij doen er als club alles aan om dat te waarborgen, maar ook dat kost geld.

Wellicht nog belangrijker dan sponsoren voor onze club zijn onze vrijwilligers. Hisalis draait op vrijwilligers en dat zal altijd zo blijven, zonder u hebben wij als club geen recht van bestaan. Of het nu gaat om het indelen of draaien van de bardiensten, het fluiten, het organiseren van toernooien en feesten, etc. etc. vrijwilligers zijn en blijven onmisbaar.

Wij zijn op zoek naar meer vrijwilligers. Als u binnenkort op de club wordt aangesproken, denk eens na waar uw specifieke kwaliteiten liggen en wat u daarmee voor de club kan betekenen. En ook als u niet wordt benaderd, benader ons!

Wat gaat de rest van het seizoen ons brengen? Het Jeugdbestuur is druk bezig met de voorbereidingen voor onder andere de beroemde Tentennacht en voor de jongste jeugd een spel/hockeyochtend, afgesloten met pannenkoeken.

Verder staat er een Jongste Jeugddag op het programma, een aantal clinics verzorgd door Heren 1 en Dames 1, een feest met en voor de vrijwilligers, een Sponsorevent, het Olmenhorst Familietoernooi, het Bollenstreektournooi en de viering van 10 jaar G-hockey middels een toernooi op onze prachtige nieuwe velden. Misschien dat ik zelfs nog iets vergeet, maar u ziet, het bruist.

Mijn eerste honderd dagen als uw nieuwe voorzitter zitten erop. Natuurlijk is het leuk en is het uitdagend, zeker als je in een al geoliede machine, of goed rijdende trein stapt zoals ze het zo mooi zeggen, maar er zijn en blijven altijd verbeterpunten om het voor een ieder nog aangenamer, beter en leuker te maken.

Zo is het bestuur uitgebreid, op de laatste ALV heeft u met mij als bestuurder kennis kunnen maken en met Robbert Sprenkeling. Recentelijk is ook Koen Dijkhuis tot het bestuur toegetreden. In een groeiende club (al bijna 700 leden) en in een kritisch wordende samenleving is het noodzakelijk dat je de bestuurlijke taken goed verdeeld. Wij zullen u binnenkort meedelen wie binnen het bestuur wat doet. Dat maakt het ook voor u makkelijker om ons over uw ervaringen, zowel positief als negatief (maar opbouwend) aan te spreken.

Rest mij alleen nog om een ieder voor komende zondag uit te nodigen om naar de club te komen. Het is Super (Sunny) Sunday, alle seniorenteams spelen thuis en als belangrijkste: om 14.30 vindt de huldiging plaats van de teams die in de zaal kampioen zijn geworden.

Ik wens u een sportieve en vooral gezellige tweede seizoenshelft toe!

Jan Karel Sterkenburg

 

23-12-2014
Prettige feestdagen en een sportief 2015!
 
Het bestuur wenst alle leden, vrijwilligers, ouders, grootouders, sponsoren en andere belangstellenden die Hisalis een warm hart toedragen, hele gezellige feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2015!
 

2-9-2014
Van de voorzitter - start seizoen 2014-2015
 
Beste Sportvrienden! We kunnen terugkijken op een prachtig seizoen met als knaller voor heel hockeyend Nederland het WK in Den Haag. Wat waren het prachtige wereldkampioenschappen en wat hebben we kunnen genieten van de spelers, het hoge niveau en de prachtige ambiance in Den Haag. Echt top!

Het nieuwe seizoen is fris gestart en barst in volle hevigheid los. De trainingen zijn weer begonnen, helaas even beperkt tot slechts één veld, vanwege de aanleg van het derde veld. Dit vergt van een ieder een periode van aanpassen naar wat de omstandigheden te bieden hebben. Door verschillende politiek moeilijk beïnvloedbare oorzaken kon er niet eerder worden begonnen met de aanleg. Vervolgens heeft moeder natuur met erg veel regen ook niet echt geholpen. 

De huidige stand van zaken is dat het eerste competitie weekend alleen maar gebruik gemaakt kan worden van veld 1. Het is nog onduidelijk of er in het weekend van 13/14 september gespeeld kan worden op de nieuwe velden. 

Uiteraard wordt er met man en macht aan gewerkt om veld 2 en 3 gereed te hebben voor wedstrijden in dit betreffende weekend, echter zonder garantie op dit moment. Kortom, tot midden september is het allemaal een beetje aanpassen en moet er hier en daar, als gevolg hiervan, tijdelijk worden uitgeweken naar alternatieve locaties. Erg vervelend, erg veel extra organisatie, maar met zijn allen zetten we de schouders eronder en gaat dit goedkomen. Daar staat tegenover dat we de rest van het gehele seizoen wel drie velden ter beschikking hebben.

Het nieuwe seizoen is uitdagend te noemen omdat we voor het eerst in de geschiedenis van Hisalis de beschikking hebben over drie velden. Dit betekent dat we meer leden kunnen toelaten en gestructureerd kunnen werken aan verdere uitbouw van fun-, recreatie-, senioren- en top hockey. Het WK in Den Haag helpt daarin mee, dit was echt een geweldige reclame boost voor hockeyend Nederland. 

Natuurlijk zijn er met extra speelcapaciteit ook andere bijkomende voordelen. Zo is het organiseren van een toernooi aantrekkelijker indien je drie velden ter beschikking hebt. Kortom, prachtige kansen die wij moeten invullen. Een andere kant van de medaille is extra exploitatiekosten, dit betekent dat we ook moeten zorgen voor extra inkomsten en sponsoren.

De KNHB zet wederom in op Respect en Sportiviteit. Het is doodnormaal om respectvol met elkaar, de arbitrage en de tegenstanders om te gaan. Helaas gebeurt dit in het heetst van de strijd nog niet altijd en wordt het taalgebruik soms ook minder respectvol. Als Hisalis willen wij dit niet en wij blijven er op sturen respectvol en sportief met elkaar om te gaan, Shake Hands!

Er is een tijd van komen en gaan, ik geef op de ALV van 11 november 2014 het stokje over aan de nieuw te installeren Voorzitter, Jan Karel Sterkenburg. Ik ben ervan overtuigd dat Jan Karel en het voltallige geoliede bestuur de club perfect verder weten te sturen en wens hem en het bestuur daartoe erg veel succes. 

Terugkijkend op de afgelopen vijf jaar denk ik dat we trots kunnen zijn op het bestuur, alle vrijwilligers en de leden die met zijn allen de club gebracht hebben waar we thans zijn: prachtig velden (drie), prachtig terras, fantastische familiedag, geweldig clubhuis, enthousiaste jeugd, financieel gezond en zeer veel sportieve hoogtepunten. Bovenal een geweldig gezellige club en een grote eer om dit vijf jaar lang met plezier te hebben mogen voorzitten. 

Sportieve groet, 

Hidde van der Wal
 

21-10-2013
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op 6 november
 
Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de Algemene Ledenvergadering van H.C. Hisalis op woensdag 6 november 2013 om 20.15 uur (in het clubhuis). 

Op de website kunt U de notulen van de ALV 2012 terugvinden onder "Vereniging - Documenten". De financiële rapportage zal op een later tijdstip beschikbaar zijn.

Als bijlage is de agenda voor de ALV opgenomen.

We zien U graag op 6 november!
Het bestuur van H.C. Hisalis
 

17-9-2013
Van de Voorzitter
 

Beste sportvrienden,

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Wat velen niet zien en weten is dat er door vele handen al weer erg veel voorbereidingen zijn gemaakt om er een optimaal seizoen van te maken. De wedstrijdkalender is compleet, de trainingen zijn alweer in volle hevigheid gestart, de competitie is begonnen, maar ook vele andere zaken zijn geregeld. Denk aan bar- indeling, scheidsrechters-indeling, materiaalvoorziening en nog veel meer zaken die er allemaal toe doen om leuk en met plezier te kunnen hockeyen. Dat is tevens wat een vereniging is en bindt; verenigd met elkaar de sport beoefenen. Met zijn allen de vereniging actief houden en van een ieder wordt verwacht zijn steentje daaraan bij te dragen.

Terugkijkend op het vorig seizoen wordt het een prachtige uitdaging om de sportieve resultaten te evenaren. Weten we het nog? In ons veertigjarig club bestaan (en jubileum jaar) hadden we maar liefst twaalf kampioensteams. Een geweldig resultaat en niet eerder voorgekomen in onze clubhistorie. Hulde en felicitaties aan alle teams, MA4, MC1, MC4, MD1, JD2, JD1 en voor de jongste jeugd M8D1, M8E1, ME6, MF1, J8E1 en JE4. De teams en spelers zijn uitvoerig gefeliciteerd op de traditioneel zeer gezellige Familiedag van HC Hisalis en met mooie medailles gefêteerd. Dit excellente resultaat geeft aan dat HC Hisalis zich kan meten met de competitie. Een mooi zichtbaar resultaat en een bevestiging dat ons jeugd opleidingsplanzijn vruchten afwerpt.

Er is een nieuwe vertrouwenscommissie opgericht. Het gaat hier om de kernwaarden respect, integriteit, sportiviteit en aangepast positief gedrag, welke centraal dienen te staan in hoe we met elkaar dienen om te gaan. Dit is een belangrijk thema in de moderne sportwereld en graag dragen wij een voorbeeldfunctie uit om respectvol en sportief met de scheidsrechters, trainers, coaches, publiek en tegenstanders om te gaan.

Iedereen zal het gemerkt hebben, maar er is een flitsende nieuwe website. Toen ik gisteren even op de website keek, waren er maar liefst 127 leden online. Een teken dat de website gevonden wordt en veel meer dan voorheen wordt gebruikt. De mooie lay-out en de eenvoudige toegankelijkheid zijn een enorme verbetering. Falco Paul is de drijvende kracht achter de vernieuwde site en heeft vast nog andere leuke gimmicks in petto om de communicatie te optimaliseren. Proficiat met dit prachtige resultaat!

Gemeentes werken meer en meer op basis van werkelijke kosten en derhalve zien wij huurverhogingen en andere lastenverzwaringen op ons af komen. Tegelijkertijd zien we ook dat sponsorinkomsten dalen. Dit is een trend waar we alert op moeten blijven. Er zullen ongetwijfeld leden zijn waarvan de ouders, familie of vrienden bedrijven hebben waarvoor het interessant is om HC Hisalis te sponsoren. Met de huidige interactieve mogelijkheden die we als club kunnen aanbieden is sponsoren van Hisalis erg interessant voor bedrijven. Kaart dit intern gerust eens aan en indien interesse, contacteer de sponsorcommissie.

Ik wens jullie allemaal een heel mooi sportief seizoen toe!

Hidde van der Wal

 

14-9-2012
Van de voorzitter (september)
 
Beste Leden van HC Hisalis.
 
Het nieuwe hockeyseizoen is inmiddels weer begonnen, nadat we deze zomer hebben kunnen genieten van topsport-evenementen zoals een sidderende Tour de France, een onvoorspelbaar EK voetbal , de Olympische Spelen en natuurlijk de Paralympics. Onze hockey-dames en -heren hebben op de Olympische Spelen uitmuntend gepresteerd en zorgden daarmee voor een geweldige positieve promotie  van hockey. Ik heb een wedstrijd live in Londen mogen meemaken en wat opviel was de sfeer die sereen rustig was op de campus en heel erg verbindend in het stadion. De sporters, de toeschouwers en de officials opereerden als eenheid met veel respect naar elkaar en voor elkaar. Het beeld wat wij met hockey ook nadrukkelijk willen nastreven; respect voor de tegenstander, respect voor de scheidsrechter, respect voor de materialen en respect voor de club, waar we als leden allemaal een verantwoordelijkheid voor hebben. De hockeywedstrijd Nederland-Duitsland gaf tijdens de Olympische spelen een mooi voorbeeld van hoe het hoort, ze wensten elkaar voor de wedstrijd bij het betreden van het veld veel succes. Voorbeelden zoals HC Hisalis zich ook wil manifesteren; sportiviteit en respect op en rondom het veld. 
 
Tijdens de zomerstop moest er bij onze club natuurlijk organisatorisch veel worden geregeld. Bijvoorbeeld het aanstellen van nieuwe trainers, het inroosteren van trainingen voor het nieuwe seizoen, het organiseren van oefenwedstrijden, het optuigen van een nieuw Heren veteranen-team, barschema’s, inroosteren van scheidsrechters, indelen wedstrijdschema’s, prepareren competitie etc, etc. Gelukkig maken vele handen licht werk en zijn zeer veel vrijwilligers actief betrokken geweest om HC Hisalis startklaar te maken voor het nieuwe seizoen. Zonder vrijwilligers geen club, mijn dank voor ieders fantastische inzet. We zijn dus klaar en staan er goed voor. Dit bleek op 1 september tijdens de hockey clinic voor de Jongste Jeugd. Een geweldig evenement, prachtig weer, een zeer hoge opkomst. Het deed me in zekere zin denken aan de Olympische Spelen in London, maar dan nu in Lisse. Weliswaar een ander evenement, maar wel de kiem voor de nieuwe toekomst. Het was prachtig om te zien hoe de ukkies de eerste hockey ervaringen mee kregen. De sfeer was fantastisch en iedereen was actief betrokken om de jongste jeugd te vermaken. Hulde aan de organisatie, het verliep vlekkeloos! Meteen gevolgd, een week later op 8 september, door een open dag voor de jeugd. Wat op 1 september lukte met de clinic voor de jongste jeugd bleek nogmaals herhaald te kunnen worden. Wederom een enorme grote opkomst en een enorm succes. Prachtig zonnig weer. De burgemeester kwam nog even langs om polshoogte te nemen en zij bleek erg onder de indruk van de saamhorigheid en prettige sfeer tussen alle 
kinderen en ouders.

We vergeten bijna dat we veertig jaar bestaan en in ons jubileum jaar zitten. Daarnaast kunnen we terug kijken op een prachtige Familiedag, zaterdag 16 juni. Hier konden we vele kampioenen huldigen,  afgesloten met een grootse disco. De organisatie en de dag  verliepen werkelijk vlekkeloos. Al snel nadert vrijdag 26 oktober wanneer de jubileum-commissie de "Ik hou van Hisalis-quiz” organiseert en op 17 november wordt er een avondtoernooi georganiseerd voor de A- en B- jeugd met een disco en pastabuffet. Kortom, er staat nog veel te gebeuren in ons Jubileumjaar. Ik wens jullie allemaal een sportief en gezond nieuw seizoen,
 
Hidde van der Wal
Voorzitter HC Hisalis

 

1-6-2012
Van de Voorzitter - juni 2012
 

Graag kijken wij nog even terug op de super geslaagde avond ter viering van de opening van ons feestjaar, we bestaan immers 40 jaar. Op deze feestelijke avond verwelkomden we veel gasten, veel leden , ereleden en leden van verdienste. Een bijzonder hartelijk was er voor onze hoofdsponsor de Rabo Bank en Johan de Ram, directievoorzitter van de Rabo Bollenstreek. .....(Zie de bijlage voor het hele verhaal).

 

12-12-2011
Van de Voorzitter - december 2011
 

 Beste Sporters,

 Als vereniging koersen we weer af op de 39ste jaarlijkse Algemene Leden vergadering (ALV), gepland op woensdag 14 december aanstaande. Een ALV is altijd even een moment om weer na te denken over het afgelopen jaar en natuurlijk vooruit te blikken op de toekomst. De afgelopen jaren zijn de ALV’s matig bezocht geweest door onze leden, is dat omdat we tevreden zijn? Is dat omdat we denken dat de ALV niet zo belangrijk is of misschien wordt er wel gedacht dat de ALV saai is? Misschien heeft de ALV wel een stoffig imago. Het kan ook zijn dat onze verenging, met merendeel erg jonge leden de ALV iets vinden voor "oude mensen"....(Zie de bijlage voor de gehele 'Van de Voorzitter')

 

 

18-9-2011
Van de Voorzitter (16/09/2011)
 
Het seizoen is weer begonnen en hoe! Op de eerste competitiedag 10 september was het prachtig weer en de jeugd startte het seizoen met spannende partijen hockey.  Het clubhuis is verfraaid met een prachtig ruim terras met betegelde fiets-  en scooterparkeerplaatsen aan de zijkanten. De sfeer zal binnenkort nog verder verhoogd worden wanneer het nieuwe buitenmeubilair wordt geplaatst.....
(Zie de bijlage voor de volledige tekst.)
 

13-6-2011
Van de Voorzitter (13/06/2011)
 
Zie de bijlage voor de laatste Van de Voorzitter voor dit seizoen.
 

3-11-2010
Van de Voorzitter (03/11/2010)
 

De voorcompetitie is achter de rug.

Alle activiteiten rondom de opening van het nieuwe veld zijn afgesloten.

In de bijlage de eerste van de voorzitter van seizoen 2010-2011.

 

10-9-2010
Van de voorzitter (10/09/2010)
 
Hier is de eerste Van de voorzitter van het seizoen 2009/2010.
 

24-6-2010
Van de voorzitter (24/06/2010)
 
Hoogtepunten van het afgelopen seizoen.
Het seizoen is inmiddels afgelopen, alle hockeywedstrijden gespeeld.
Klik op de bijlage voor een slotwoord van onze voorzitter Hidde van der Wal.
 

5-1-2010
Van de Voorzitter (05/01/2010)
 
Hier is de eerste "Van de Voorzitter" in 2010.
 
 

2-6-2009
Van de Voorzitter
 
Terugkijken en afsluiten doet voorzitter Harry Persoon in zijn laatste "Van de Voorzitter". Lees zijn complete verhaal voor de zaken die leven binnen de club. Klik hiervoor op de bijlage.
 

27-1-2009
Van de Voorzitter
 
Terugkijken en voornamelijk vooruitkijken doet voorzitter Harry Persoon in zijn eerste "Van de Voorzitter". Lees zijn complete verhaal voor de zaken die leven binnen de club. Klik hiervoor op de bijlage.
 

9-6-2008
VOORZITTER MARC GEERTS KIJKT TERUG OP EEN GESLAAGD SEIZOEN
 

Nu het seizoen bijna ten einde is laat Voorzitter Marc Geerts de afgelopen maanden nog eens de revue passeren. Opnieuw hebben we als vereniging weer een stap voorwaarts gemaakt op zowel sportief als organisatorisch gebied. Hoe breder en steviger de basis is, hoe makkelijker we in staat zijn onze leden naar wens te bedienen met het aanbieden van prestatief en recreatief hockey en tegelijkertijd de gezelligheid als bindmiddels te behouden. Klik op de Bijlage voor het verhaal van Marc.

 

15-1-2008
Van de Voorzitter

15-1-2008
LEES NU DE NIEUWE 'VAN DE VOORZITTER'
 
Terugkijken en voornamelijk vooruitkijken doet voorzitter Marc Geerts in zijn nieuwe "Van de Voorzitter". Lees zijn complete verhaal voor de zaken die leven binnen de club. Klik hiervoor op de bijlage.
 

20-11-2007
VAN DE VOORZITTER
 

Beste allemaal!

Spelers, Ouders en Vrijwilligers,

 

Het seizoen draait nu volop, de voorronden zijn gespeeld en ieder team speelt nu hopelijk op

het eigen nivo.

 

Vele commissies zijn druk in de weer om met nieuwe vrijwilligers, nieuwe zaken te realiseren. Dat vraagt aanpassingen en tijd om één en ander in goede banen te leiden.

Wat ik merk is dat er veel nieuw elan is bijgekomen.

Wat zegt u bijvoorbeeld van 20 (!) nieuwe barhoofden die sinds kort, na een gedegen cursus Sociale Hygiëne, de leiding over de bardiensten hebben?

Of van de vernieuwde TC o.l.v. Peter Steenbergen, Peter ter Haak en Erik Klinge.
Zij zijn druk in de weer om het beleid niet alleen op te zetten, maar ook uitgevoerd en vooral ook gecommuniceerd te krijgen. Niet makkelijk als er zoveel beweging is in onze vereniging.

Maar goed dat het gebeurt en met vertrouwen zien we hun aanpak dan ook tegemoet.

 

Aanpassing wordt ook gevraagd van alle leden en hun ouders, want met de introductie van een nieuw automatiseringssysteem, ontstaan er nieuwe mogelijkheden.

Maar dan moet iedereen wel “inloggen” op de site om de actuele schema’s te zien en de eigen bardienst zelf in te gaan plannen.

Dit kan vanaf heden.

Ik roep alle ouders op hun eigen emailadres in LISA in te voeren zodat ze zelf ook o.a. gewaarschuwd worden voor rijdienst of bardienst, en ook belangrijke clubinfo direct onder ogen krijgen.

Helaas merkten wij bij de start van dit seizoen dat veel ouders niet op de hoogte waren van wijzigingen, mededelingen etc. omdat de e-mails hierover bij de kinderen terecht komen en ze deze kennelijk onvoldoende doorsturen.

 

Dus log even in op de website www.hchisalis.nl  met het lidnummer en wachtwoord van uw kind, waarna u bij “Instellingen” een tweede emailadres in kunt voeren.

 

Heeft u vragen richt die dan aan de betreffende commissies. De commissies staan allemaal op de website, zodat u bij de juiste persoon terecht komt.

 

Verder wens ik iedereen een fijn vervolg toe in deze eerste competitiehelft.

 

En graag allemaal tot 10 december bij de algemene ledenvergadering!

 

Sportieve groeten,

 

Marc Geerts

 

29-8-2007
Van de Voorzitter
 

VAN DE VOORZITTER

 

Na een hopelijk geslaagde vakantie voor iedereen is het nu weer gedaan met de rust. Het hockeyseizoen gaat weer beginnen. En …, we hebben er veel zin in!

 

Overigens slaat de rust niet op de activiteiten op of rondom onze club. Er is namelijk enorm veel gebeurd gedurende de afgelopen 2 maanden. Bestuur, commissies en vrijwilligers hebben enorm hard gewerkt om alles voor de start van het nieuwe seizoen in orde te maken. Vanaf deze plaats een woord van dank aan iedereen die zich heeft ingezet om er een flitsende start van te maken.

 

1. We hebben twee nieuwe hoofdtrainers/-coaches die behalve onze keurkorpsen Heren 1 en Dames 1 ook enkele selectieteams in de jongens- respectievelijk meisjeslijn voor hun rekening gaan nemen. Eric Groenhart en Jörg Butz verzorgen al twee weken de training maar hebben voorafgaand daaraan veel energie gestoken in een goede voorbereiding en een perfecte organisatie.

2. Een nieuw clubhuis met veel meer ruimte, een moderne sfeervolle inrichting met prachtig meubilair en fraai gespoten wanden.

3. Een nieuwe bar met een andere leverancier (Heineken) met een nieuw DAVID biertap systeem, en een professioneel koffieapparaat zodat we nu zelfs Expresso, Cappuccino, Wiener Melange, etc. kunnen serveren.

4. Een spetterend openingsfeest op zaterdag 1 september. We beginnen met een Open Dag en hockeyspelletjes voor de jongste leden van onze club. Daarna een interessante en leerzame clinic van Hoofdtrainer Jörg Butz voor de D- en C-jeugd (wel inschrijven, wie eerst komt, her eerst maalt) en vervolgens een demonstratiewedstrijd tussen Heren 1 en de Boekaniers, een team van oud internationals en oud Hoofdklasse spelers. Daarna vindt de officiële opening plaats en aansluitend een borrel. De dag wordt afgesloten met een knallend OPENINGSFEEST.

5. De komst van B4KIDS onze partner die op de nieuwe bovenverdieping gaat beginnen met een naschoolse opvang waarbij de nadruk zal liggen op sport, spelletjes, gezond en actief bewegen.

6. Nieuwe sponsors en nieuwe sponsoracties waardoor de vereniging wat ruimer in zijn jasje gaat zitten. Immers door de investeringen die wij als vereniging de afgelopen jaren hebben gedaan, hebben we financieel wel een jasje uitgedaan. Alles is echter verantwoord gebeurd, dus de vereniging loopt weinig risico. Echter het is prettig als we af en toe eens iets extra kunnen doen voor onze leden zonder altijd de laatste euro in de kas te zien.

7. De V-factor commissie gaat verder en start een nieuwe actie met Catch en Match. Inmiddels zijn veel nieuwe vrijwilligers die via de V-factor actie zijn geworven, hun activiteiten gestart of zullen dit zeer binnenkort gaan doen. Veel succes allemaal.

8. Er komt een nieuwe opzet voor de indeling van de verplichte bardiensten. Vooral in het begin zal dit even wennen zijn. Maar de positieve en geruisloze manier waarop een dergelijk systeem inmiddels bij meerdere hockeyvereniging gebruikt wordt, geeft ons alle vertrouwen dat dit een “stap vooruit” zal zijn.

9. Ehockey zal worden vervangen door LISA. Met name Jos Caspers heeft hierin gedurende de zomermaanden enorm veel arbeid gestopt en alles voorbereid. De intentie is om het systeem actief te hebben voor het begin van de competitie in het weekend van 8/9 september. Daaraan vast zit een nieuwe website of een aanpassing van de huidige website.

10. Helaas zullen we als vereniging over moeten gaan tot een selectieve ledenstop voor sommige leeftijdscategorieën, in verband met het acute velden tekort wat we met name op de zaterdag hebben.

11 Het invoeren van automatische incasso in het financiële handelen binnen onze vereniging. Door de enorme toename van het aantal leden, is de tot nog toe gebruikelijke werkwijze veel te arbeidsintensief en kan dit onmogelijk meer op het bordje van één vrijwilliger worden gelegd.

12. Nieuwe teamindelingen, nieuwe ronde en dus nieuwe kansen voor iedereen.

 

Kort en goed, we zijn klaar voor een nieuw hockeyjaar,

 

Allemaal veel plezier en veel succes!

 

Marc Geerts

Voorzitter

 

 

Back to Top

Agenda komende week
28-3    Basis opleiding traini...
Hele agenda
Hisalis app
iOS app Android app
Snelkoppeling
Fotoalbums


Verslagen
Nog geen verslagen.
Verslag schrijven
Club Prestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 24% |week: 53%

Clubcompetitie
Seizoen
# T RP P # w # d
1 Jongens A1 6,769 88 13 132
2 G-Hockey 2 5,000 25 5 25
3 Meisjes A2 4,250 51 12 42
4 Meisjes B4 4,000 52 13 45
5 Meisjes C3 3,857 54 14 47
Gehele clubcompetitie
Keeperscompetitie
  Keeper # tegen
1 P Vreeken 6
2 L Vos 7
3 R van der Vlis 9
4 J Lohman 11
5 S de Bart 11
6 M van den Berg 13
7 L Omvlee 15
8 M de Nes 15
9 S de Bart 17
10 C Bogaards 18
# tegen = aantal doelpunten tegen
Gehele keeperscompetitie
Laatste reacties
Statistieken
Zaterdag 23 maart 2019
Aantal leden (info) 666
Nu online 144
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 73,3%
Hockey.nl

Powered by LISA