Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
14

H1 behoudt 1e plek na winst

Nieuws afbeelding

Met vier teams op één punt achterstand voelde Hisalis Heren 1 druk om te presteren, zo ook van één van deze ploegen Alkmaar Heren 1 dat op bezoek kwam bij Hisalis. De herfst was inmiddels echt begonnen en er hing een gure wind over Ter Specke. Met invaller Berend Soestbergen (JO18-1) op de bank begonnen de mannen uit Lisse aan het duel tegen de nummer 5 in de competitie.

Alkmaar kwam sterk uit de startblokken en Hisalis besloot na kort druk zetten terug te schakelen naar een half-court systeem. Hierdoor kon Alkmaar het spel maken en moest Hisalis haar kansen vinden uit een enkele counter. Uit één van deze counters kwam een grote kans voor spits Hidde Kuiper. Helaas stond zijn vizier nog niet op scherp en pushte hij de bal op de keeper. Scherpte ontbrak niet bij de bezoekende ploeg: na meerdere strafcorners trof de bal alsnog de plank en stond het 0-1. Zelfs na dit schrikmoment kreeg Hisalis geen grip op de wedstrijd. Na een snel genomen bal door de rechtsvoor van Alkmaar incasseerde Hisalis nogmaals een tegengoal: 0-2. Met hangende hoofden ging de thuisploeg de rust in, wat volgde waren felle woorden van coach Tabe Roggeveen.

Vlijmscherp kwamen de mannen van Hisalis de kleedkamer uit, ze wisten wat hen te doen stond. In plaats van Alkmaar het spel te laten maken, had Roggeveen er voor gekozen gelijk volle druk te spelen. Waar normaal het derde kwart niet het beste van de mannen uit Lisse is, stond er vanmiddag vuur in de ogen. Ongeveer halverwege het derde kwart wist Jurriaan Beelen een strafcorner te versieren, de uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken. Met een scherpe variant wist Boudewijn Broersen in combinatie met Pepijn de Zwart Hisalis van de beschamende nul af te halen: 1-2. En dat Hisalis scherp uit de rust was gekomen bleek opnieuw toen na een scherpe interceptie van Jochem van Schieveen er een aanval over veel schijven volgde. Deze eindigde bij Deniz de Jong, binnen 1 minuut van het vorige doelpunt mocht de keeper van Alkmaar alweer de volgende bal uit het net vissen: 2-2.

Hisalis zat eindelijk goed in de wedstrijd en rook bloed. En wie anders om de winnende goal te maken dan Hidde Kuiper. Alkmaar wist niet goed uit te verdedigen en na een combinatie tussen Jurriaan Beelen en Thijmen Hagedoorn kwam de bal uit bij Job van Schieveen. Na een kundige actie over de achterlijn wist Hidde Kuiper de plank de vinden voor de 3-2 voorsprong. In het vierde kwart bleef Hisalis de druk opvoeren. Dit resulteerde in een 4edoelpunt, welke helaas werd afgekeurd wegens een vermeend stick afhouden van Joep van Essen van Hisalis. Hisalis wist ook het vierde kwart met een voorsprong uit te hockeyen. Na het eindsignaal was de opluchting op het veld en bij de toeschouwers voelbaar.

Na de uitslagen van speelronde 6 staat Hisalis nog steeds ongeslagen aan kop van de 2eklasse. Het is erg spannend bovenaan de competitie en volgende week staat de volgende test te wachten voor de Bollenstreekers. Hisalis speelt dan tegen Pijnacker en Bennebroek speelt tegen DSHC. Een belangrijk moment om afstand te nemen van onderliggende ploegen in de competitie.

Wedstrijdverslag: Tristan Beelen, foto’s Auke Hoekstra