Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
23

H1 klopt Ypenburg uit: 0-1

Nieuws afbeelding Vorige week speelde Heren 1 op een erg oud veld, maar bij Ypenburg mochten ze op een spliksplinternieuw veld aantreden. De ballen sprongen er vrolijk op los wat even wennen was voor beide teams. Het team van Tabe Roggeveen verscheen in het nieuwe witte uittenue van shirtsponsor Beelen Verpakkingen, die zich opnieuw voor twee jaar aan Hisalis Heren 1 verbonden heeft.

Ypenburg speelde vrij fysiek en toonde een goede conditie, Hisalis legde meer hockeytechniek op de mat. De bezoekers hadden wat tijd nodig om hier een goed antwoord op te vinden, maar dat lukte in het tweede kwart steeds beter. De stand bleef echter gelijk tot de rust.

Direct na het fluitsignaal na de rust zette Hisalis een aanval op via Jochem Dalhuizen die de bal naar Pepijn de Zwart plaatste. Die liep dwars door de linies en langs de verdediging tot in de cirkel. Daar gaf hij de bal strak af op de mee opgekomen Hidde Kuiper die de 0-1 wist te scoren. De tweede helft bracht daarna nog aardig wat spanning waarbij Hisalis af en toe in de problemen kwam door het stevig aandringende Ypenburg, maar het team hield stand en bracht de winst mee naar huis. Door de eerste drie wedstrijden te winnen staat Hisalis nu op de eerste plaats in de competitie. Dat is altijd leuk ook al is het seizoen net begonnen en kan er nog van alles gebeuren.