Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
10

H1 wint knap van DSHC met 4-3

Nieuws afbeelding

Heren 1 ontving DSHC, de studentenhockeyclub uit Delft die op de derde positie in de competitie stond en die naar de tweede plek wil om te kunnen promoveren.

Onder heerlijke hockeyomstandigheden met veel publiek bleek dat Hisalis daar niet aan mee wilde werken: de eerste strafcorner sleepte Boudewijn Broersen met een stuiter op de plank en hij bracht zijn team hiermee op voorsprong.  Kort daarna speelde DSHC een hoge bal die zeer lastig richting de keeper van Hisalis stuiterde, de spits van de bezoekers wist de bal op te pakken en de 1-1 te scoren.

Aan het eind van het eerste kwart kruisde Maarten de Wit de looplijn van Hidde Kuiper, die passte terug naar de Wit die de bal met het puntje op de plank legde: 2-1. Het spel was dynamisch met gevaarlijke situaties over en weer. Matthijs Wijling maakte een prachtige actie vanaf de linkerkant naar de rechter achterlijn, daar legde hij de bal terug op de immer attente Hidde Kuiper die toen schijnbaar eenvoudig de 3-1 kon maken.

In het tweede kwart hervond DSHC de aansluiting met een mooie sleeppush op de plank vanuit de strafcorner. De bezoekers veroverden vervolgens nog twee strafcorners. Gelukkig voor Hisalis wist eerst keeper Stefan Verbeek de bal uit de linkerhoek te schoppen en vervolgens kon lijnstopper Tristan Beelen de laatste kogel voor de rechterhoek stoppen en weg te werken vlak voor rust.

De tweede helft kwam DSHC sterk gemotiveerd uit de kleedkamer om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. De bezoekers drongen hard aan en maakten 3-3 gelijk  na wederom een lange hoge stuiterbal vanuit een scoop die de spits bereikte die hem nog net in het doel van Hisalis wist te tippen.

Het spel ging heen en weer met het geven van scoops en de spelers legden heel wat meters af; een spannende slijtageslag. Het spel werd wat fysieker en Deniz de Jong werd omver gelopen door zijn verdediger wat de laatste een kaart opleverde. De Jong nam sportief wraak met een fraaie actie over links, hij passeerde enkele verdedigers in zijn rush die eindigde op achterlijn. Uiteindelijk wist hij de bal nog tussen wat sticks door naar Hidde Kuiper te brengen die met zijn bekende draai om de as de bal in het doel kon tikken. De vreugde bij Hisalis en het publiek was groot en de winst werd niet meer uit handen gegeven ondanks voortdurende aanvalsgolven van DSHC.

Opeens staat Hisalis nu derde in de competitie en wanneer het nog heel vreemd loopt in de laatste competitieronde kan de ploeg van Tabe Roggeveen theoretisch zelfs nog tweede worden en dan promoveren naar de 1e klasse. Maar vooralsnog kon er eerst in de derde helft genoten worden van deze knappe overwinning.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, foto’s: Auke Hoekstra