Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
3

H1 pakt uit tegen Terriërs: 6-0

Nieuws afbeelding

Vorige week won Hisalis Heren 1 uit met 2-3 nipt van Purmerend in een spannende strijd.

Afgelopen zondag was het thuis de beurt aan de bezoekende Terriërs. De uitwedstrijd afgelopen november in Heiloo ging met 5-2 verloren, dus het was zaak voor Hisalis om goed voorbereid te zijn. Het team van trainer/coach Tabe Roggeveen was inmiddels weer op volle sterkte, alle blessures waren overwonnen dus de ploeg was er klaar voor.

Het publiek werd niet teleurgesteld: het openingsdoelpunt kwam op naam van Pepijn de Zwart. Hij speelde zich fraai vrij van de verdediging en kwam in een één-op-één-situatie met de keeper van Terriers. De Zwart nam de bal nog even terug, wachtte tot de keeper van de tegenstander ging liggen en pushte de bal toen hoog in het net: 1-0. Korte tijd daarna liet Maarten de Wit zich weer van zijn beste kant zien en scoorde de 2-0. Enkele minuten voor het einde van het eerste kwart kreeg Hidde Kuiper de bal op de rand cirkel en kon kordaat aanleggen voor de 3-0.

Het tweede kwart was Hisalis vol vertrouwen in eigen kunnen en stoomde door. Matthijs Jurg omspeelde enkele verdedigers van Terriërs en wist in een valbeweging de bal nog naar Kuiper te plaatsen die de 4-0 realiseerde.  Verdediger Boudewijn Broersen voorkwam met een attente stickactie het eerst tegendoelpunt na een onverwachte aanval van Terriërs op de thuisploeg.

Kort voor rust was er nog een mooi samenspel te zien van Maarten de Wit en Jochem Dalhuisen. Na hun een-tweetje was het uiteindelijk de Wit die al vallend de bal op de plank legde: 5-0.

Na rust bleek dat de tegenstander meer tegenstand wilde bieden en Hisalis kwam moeilijker tot scoren. Maar uit een strafcorner sleepte Boudewijn Broersen alsnog fraai de 6-0 binnen. De thuisploeg bleef overtuigend en constant het spel beheersen en dit bleek dit de eindstand, een mooi resultaat van het team van Hisalis.

Verslag: Caroline van den Bosch, foto's: Auke Hoekstra