Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
27

D1 verliest in Maarsen: 5-0

Nieuws afbeelding

Zondag 26 mei speelde Hisalis Dames 1 uit in Maarssen. De wedstrijd had een vliegende start voor de dames uit Utrecht. Door een snelle aanval wisten ze te de bal in het goal te pushen, het scorebord ging van 0-0 naar 1-0. De rest van het eerste kwart bleef de score 1-0 en waren er vooral aanvallende acties door de dames van Maarssen.

Het lukte Hisalis niet om zich  in het tweede kwart te herpakken. Door de hoge druk van Maarssen werd het moeilijk om het eigen spel te spelen. Dit resulteerde na een paar minuten in nog een tegengoal: 2-0 voor Maarssen. Na een strafcorner voor Maarssen stond de score op 3-0 toen de scheidsrechter het tweede kwart affloot.

Coach Andi besloot om het van een andere boeg te gooien; de dames van Hisalis gingen full-press spelen. Ze gingen hierbij volle druk zetten op het Utrechtse team. Zo onstonden er mooie acties waarbij korte snelle passes tussen Michelle Wijnhout en Jolien van Schieveen. Helaas mocht het voor Hisalis niet baten en bleef het lang 3-0. Het vierde kwart begon en vol goede moed ging Hisalis aan de slag. Lauren Zandbergen zorgde ervoor dat heel veel ballen uit het goal bleven. Zo resulteerde 5 strafcorners van Maarssen niet in een goal. Helaas ging er 1 bal door een tip-in van Maarssen toch in het net: 4-0 voor Maarssen. Het duurde niet lang tot de Dames van Maarssen hun vijfde doelpunt van de wedstrijd scoorden. Dit doelpunt zorgde voor een eindstand van 5-0.

Wedstrijdverslag: Renske Overgaag