Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
10

H1 wint 0-1 uit van Noordwijk

Nieuws afbeelding

Vorig jaar had Heren 1 thuis met 4-1 van streekgenoot Noordwijk gewonnen en inmiddels staat deze ploeg laatste in de competitie. In het linkerrijtje waar Hisalis staat is het vechten om de punten, dus elke gewonnen wedstrijd is belangrijk. Deze uitwedstrijd miste Hisalis nog steeds drie spelers wegens blessures, waaronder  twee van hun echte goalgetters, maar gelukkig waren er voldoende gemotiveerde invallers meegekomen naar Noordwijk. Het eerste kwart waren er wat speldenprikken over en weer, ook belandde een strafcorner van Noordwijk op de paal. Aan het einde van het tweede kwart kreeg Hisalis meerdere strafcorners op rij mee en ervoeren de verdedigende kracht van hun tegenstander. Na het spelen van enkele varianten bracht de laatste strafcorner voor rust het gewenste succes: na ontvangst van de bal kwam de afschuif op Boudewijn Broersen die hem eenvoudig op de plank sloeg: 0-1.

Na rust werd Noordwijk op eigen helft vastgezet maar Hisalis stuitte telkens op de stugge verdediging van de thuisploeg. Noordwijk ging veel verre scoops spelen die af en toe gevaarlijk werden. Een verre scoop werd door de spits van Noordwijk nog net voor de achterlijn naar beneden gehengeld en direct doorgeslagen op doel, maar gelukkig was keeper Stefan Verbeek attent en hij sloeg de bal spectaculair over de achterlijn.

Er kwamen nog meerdere kansen voor Hisalis maar deze werden niet benut. Gelukkig werd Noordwijk ook niet veel dreigender in hun aanvallen, zodat Hisalis toch met deze magere winst huiswaarts kon keren.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, Foto’s H1:  Auke Hoekstra