Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
6

Westerpark benut kansen tegen H1: 1-4

Nieuws afbeelding

Heren 1 ontving Westerpark uit Amsterdam, die 1 plek onder Hisalis in de competitie staat op de 5e plaats. Na 10 minuten spelen onderschepten de bezoekers een uitname van Hisalis. De bal werd scherp rechts op de cirkelrand geslagen waar de spits deze op zeer handige wijze met de punt van zijn stick aannam. Vervolgens sloeg bij de bal strak met zijn backhand in de verre hoek van het goal van Hisalis: 0-1. Vlak voor het tweede kwart maakte Sam Hoekstra gelijk met zijn sleeppush uit een strafcorner.

In het tweede kwart kwam Westerpark op 1-2 door wederom een backhandslag in de verre hoek. Kort daarop was Hisalis dichtbij de aansluiting toen vanaf de rechterachterlijn een harde bal voor de doellijn langs werd geslagen, maar niemand van de aanvallers wist de bal te raken. Een scoop van Westerpark kwam in de cirkel van Hisalis terecht maar keeper Yorik Dijkhuis wist deze aanval onschadelijk te maken.

Vlak voor rust was het opnieuw de uitblinkende spits van Westerpark die met zijn strakke backhandslag de 1-3 maakte.  Na rust leek Hidde Kuiper voor Hisalis te scoren maar helaas had de arbitrage een overtreding geconstateerd dus zijn doelpunt werd afgekeurd.

Hisalis kreeg nog enkele strafcorners mee maar die leverden geen doelpunten op. In de slotfase wist Westerpark nog een keer de verdediging van Hisalis uit te spelen zodat het uiteindelijk 1-4 werd. Hisalis had in deze wedstrijd veel kansen maar wist deze niet te verzilveren, Westerpark had 5 grote kansen en wist daaruit 4 keer te scoren, dat maakte in deze wedstrijd het verschil.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, foto’s:  Auke Hoekstra