Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
31

D1 wint met 0-1 uit van Catwijck

Nieuws afbeelding

Op zondag 30 oktober speelde Dames 1 een uitwedstrijd tegen Catwijck. De dames hadden een weekend rust gehad en hadden weer zin om de competitie op te pakken. Door een gewonnen oefenwedstrijd tegen Pijnacker op dinsdagavond waren de dames gebrand om na het verlies van de vorige twee competitiewedstrijden weer 3 punten te halen.

Het eerste kwart begonnen de dames sterk. Er werden meteen kansen gecreĆ«erd en ondanks de hoge druk van Catwijck kwam Hisalis er verdedigend sterk uit. Er werden goede acties gemaakt op het middenveld en de spitsen konden diep in het veld worden aangespeeld. Er werd een strafcorner gehaald maar deze werd helaas niet benut.

In het tweede kwart was Hisalis wat minder scherp, waardoor het spel beide kanten op ging. Hisalis behaalde een aantal strafcorners die niet werden benut, en kreeg het ook verdedigend lastiger. Catwijck bouwde veel aanvallen op en kwam steeds beter in hun eigen spel, waardoor ze een aantal keer uitbraken. Ze kregen meer scoringskansen, die keepster Sanne Cahalan gelukkig wist te keren. Zo gingen de dames met 0-0 de rust in.

Meteen na het startsignaal van de tweede helft werd duidelijk dat Catwijck de druk op ging voeren. Ze kregen meer vertrouwen in de wedstrijd en haalden een aantal strafcorners, waar geen doelpunten uit kwamen. Hisalis was gebrand om een doelpunt te maken en bleef de ruimtes zoeken op het middenveld. Tess van Bochove kreeg de bal op de 23 meterlijn en versnelde de cirkel in waar ze de ruimte vond om uit te halen: 0-1.

Het laatste kwart verliep chaotisch. Catwijck wilde graag de gelijkmaker maken, wat zorgde voor felle acties en meer scoringskansen. Hisalis had veel moeite met het uitverdedigen en opbouwen van de aanval waardoor het spel vooral op de verdedigende helft plaatsvond. In de laatste paar minuten werd de keepster van Catwijck zelfs gewisseld voor een extra veldspeelster, maar er werd niet meer gescoord. Zo namen de dames de drie punten na een spannend laatste kwart mee naar Lisse.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen, foto's: Sam Hoekstra