Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
3

H1 wint uit van Weesp: 2-3

Nieuws afbeelding

Het eerste herenteam speelde met de zon in het gezicht in Weesp, als invaller was Thijmen Hagendoorn uit Jongens A1 meegenomen. Hisalis vertrok zoals de eerdere wedstrijden dit seizoen direct sterk uit de startblokken en wist hoge druk op de tegenstander te zetten. Spelverdeler Boudewijn Broersen speelde de bal vanaf de middellijn naar Dirk Jan Remmerswaal die opstoomde naar de cirkel van Weesp. Maarten de Wit had zich al bij het doel opgesteld, ontving de zuivere pass van Remmerswaal en scoorde in de 4e minuut de 0-1. Weesp liet zich niet onbetuigd en bracht kort daarna via een scoop twee aanvallers in de cirkel van Hisalis, maar de verdediging wist beheerst een tegendoelpunt te voorkomen.

In het tweede kwart breidde Hisalis de voorsprong uit tot 0-2 door een harde slag van Broersen vanuit een strafcorner. Zijn schot in de linkerhoek werd door de keeper hoog in het net geschopt. Kort voor rust kregen de bezoekers nog een strafcorner mee en ditmaal legde Tristan Beelen de bal gedecideerd op de plank vanuit een rebound situatie.

Na rust wist Weesp dat ze nu echt actie moesten ondernemen dus er werd hardnekkig op de bal gejaagd. Een verdedigende actie van Hisalis werd erg streng bestraft door de arbitrage met een strafbal zodat Weesp 1-3 kwam. Het laatste kwart drong de thuisploeg nog meer aan en een uitval van Weesp resulteerde in de aansluiting: 2-3. De laatste 10 minuten waren nog uiterst spannend maar Hisalis gaf de voorsprong niet meer uit handen zodat de ploeg met winst naar huis kon.

Wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch

Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra