Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
4

D1 verliest uit van Maarssen met 3-1

Nieuws afbeelding

Op zondag 3 april was Dames 1 te gast bij Maarssen. Het zou een moeilijke wedstrijd worden tegen de koploper van de competitie maar door de winst van vorige week liep het team vol goede moed het veld op.

Nadat Maarssen de bal direct over de achterlijn sloeg en veel druk zette, werd er al snel een strafcorner gegeven. Het schot werd van richting veranderd en kwam uiteindelijk in het net terecht. Zo werd het binnen een paar minuten al 1-0. Dames 1 wist dat alles nog mogelijk was en creëerde hierna ook wat mooie kansen, maar het doel van Maarssen werd helaas niet gevonden. Na een snelle tegenaanval kwam Maarssen in de verdedigende cirkel van Hisalis en kreeg een makkelijk gegeven strafbal. Keepster Laura Vos zat in de goede hoek, maar kon net niet bij de bal. De teams gingen met een stand van 2-0 de rust in.

In het derde kwart wist Hisalis meer het eigen spel te spelen. De verdedigers van Maarssen kregen het moeilijker en Hisalis behaalde een strafcorner. Deze werd door Maarssen uitverdedigd en na een snelle counteraanval eindigde de bal achter de doellijn: 3-0. Ondanks dit bleef Hisalis kansen creëren en na een rommelige aanval redde Tess van Bochove de eer door de 3-1 te scoren. In het vierde kwart zette Hisalis het eigen spel goed door, maar ging zonder punten weer terug naar Lisse.

Verslag: Bente Zandbergen
Foto’s D1:  Sam Hoekstra