Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
16

D1 door in Silver Cup: 0-2 winst!

Nieuws afbeelding

Vrijdagavond 15 oktober speelde Dames 1 de tweede ronde in de Silver Cup en reisde daarvoor af naar HDS in Den Haag. De spanning voor de wedstrijd was duidelijk te voelen bij de dames. Er stond veel publiek langs de zijlijn om de dames aan te moedigen.

Direct na het eerste fluitsignaal ging Hisalis fel van start. In de eerste paar minuten kreeg Hisalis een paar mooie kansen en Sanne Dijkstra versierde een strafcorner. Jolien van Schieveen wist deze heerlijk te benutten. 0-1! Daarna volgde er veel druk van Hisalis en kans op kans. HDS kwam daardoor niet in hun spel.

Het tweede doelpunt kwam voort uit een geweldige pass van Saskia Joosten. Zij speelde vanuit het midden de bal naar Sanne Dijkstra waardoor ze vrij voor de keepster kwam te staan. Sanne draaide naar haar backhand en speelde de bal in het net 0-2!

In het derde kwart zakte hisalis iets in, maar wisten dit kwart zonder tegendoelpunten door te komen. De verdediging wist de aanvallen van HDS goed te pareren.  In de vierde kwart kwam Hisalis meer in het spel en zette goed druk. In de laatste minuut kreeg Hisalis nog een strafcorner mee maar kon deze helaas niet benutten. De uiteindelijke uitslag 0-2!

Deze geweldige overwinning heeft ervoor gezorgd dat de dames door zijn naar de volgende ronde! Dank aan al het publiek voor het afreizen naar HDS en het geweldige support!

Wedstrijdverslag: Laura Vos

Foto's: Auke Hoekstra