Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
12

Heren 1 Hisalis laat punten liggen tegen Strawberries:1-1

Nieuws afbeelding

Het eerste herenteam van Hisalis was bij bij Strawberries op bezoek in Driehuis. Door de goede streaming service van die hockeyclub konden de toeschouwers vanuit hun huiskamer  toch behoorlijk goed het wedstrijdverloop volgen. Hisalis nam vanaf de start het initiatief in de wedstrijd en bepaalde het tempo. De druk op Strawberries was hierdoor groot en dit resulteerde in meerdere strafcorners voor Hisalis. De derde werd succesvol op de plank gelegd door Boudewijn Broersen: 0-1. Het tweede kwart hockeyde Strawberries zich onder de druk van Hisalis uit en maakt het de verdediging en keeper moeilijk. De spits van de thuisploeg profiteerde van een moment van onoplettendheid van Hisalis en scoorde de gelijkmaker.

Na rust ging Hisalis op jacht naar de winst. Job van Schieveen kreeg net na zijn rentree een hoge bal op zijn knie en kon niet verder spelen. De aanvallers van Hisalis prikten hier en daar in de verdediging van Strawberries maar rendement bleef uit. Door het aandringen van Hisalis kregen de bezoekers in de tweede helft in totaal nog vier strafcorners mee maar geen enkele werd verzilverd. Dus slechts 1 punt mee naar huis nemen bleek het hoogst haalbare resultaat.