Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
7

Dames 1 Hisalis wint ruim met 1-4 in Maarssen

Nieuws afbeelding

Dames 1 was te gast bij het eerste damesteam van Maarssen in koude en regenachtige omstandigheden. Bij winst zou Hisalis van plaats 8 naar plaats 5 kunnen stijgen. Met dat in het achterhoofd was het team gebrand om de drie winstpunten mee naar huis te nemen.

Zoë Duivenvoorden leek hierdoor geïnspireerd: na een mooie bal van Michelle Wijnhout uit de diepte sloeg zij in het begin van de wedstrijd vanuit een moeilijke positie de 0-1 op de plank.  Maar deze speelster wilde nog meer laten zien: nadat Tess van Bochove onderuit gehaald werd door de keeper en een strafbal mee kreeg, prikte Zoë de die bal hoog in het net: 0-2. Het was dus een succesvol eerste kwart voor Hisalis. Het tweede kwart verliep iets rustiger, met wel veel aanvalspogingen van Hisalis en heel veel scoops van Maarssen die echter op niets uitliepen.

Na de rust werd het even spannend want Maarssen wist na een goede scoop de 1-2 te maken. Benice Wielinga had kort daarna nog een verrassende push op het doel, maar de bal trof helaas voor Hisalis de paal. Dominique Hoogendoorn kon echter vanuit de draai wel het doel in pushen en zorgde daarmee voor een  1-3 voorsprong.

In het 4de kwart sloeg Tess van Bochove een strakke bal op Nerissa Heemskerk die daarmee met een half maantje de cirkel in kon lopen. Bijna vanaf de achterlijn gaf ze vallend nog een push richting het doel. Met een stuitertje kwam de bal vanuit deze kleine hoek toch nog op de plek waar hij hoorde en zorgde voor de eindstand van 1-4.

De doelstelling en de voorlopige  5eplaats waren gehaald dus dat zorgde voor een goede stemming op de terugweg.

Verslag D1: Nerissa Heemskerk