header foto header foto header foto header foto
 
Mededelingen Jun
27

Regelwijzigingen seizoen 19/20

Nieuws afbeelding

Elftallen spelen vanaf seizoen 19/20 in 4 kwarten van 17 ½ minuut, vliegende keeper afgeschaft en nog meer wijzigingen... Volgende op internationale regelwijzigingen heeft de KNHB vandaag op haar website een aantal spelregelwijzigingen in het veldhockey bekend gemaakt. deze gaan in per 1 augustus 2019. Uit het oog springen het spelen van wedstrijden in kwarten en het afschaffen van de vliegende keeper.

Vier keer 17 ½

Ieder elftal, dus zowel de senioren als de junioren, spelen in vier kwarten van 17 ½ minuut. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij er moet worden gesproeid (in het geval van watervelden).

Geen ‘vliegende keep’ meer

Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als er voor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.

Meer wijzigingen en meer info

De KNHB heeft meer wijzigingen in de spelregels bekend gemaakt, bijvoorbeeld betreffende de uitspeelcorner. Voor alle wijzigingen en meer informatie:

https://www.knhb.nl/nieuws/regelwijzigingen-alle-elftalwedstrijden-in-vier-kwarten-de-vliegende-keeper-verdwijnt