Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
15

Hisalis Heren 1 thuis in laatste minuut verslagen door Nieuwkoop: 4-5

In de stromende regen startte Hisalis tegen de bezoekers uit Nieuwkoop. Door een misverstand direct in het begin van de wedstrijd liet Hisalis de bal bewust in eigen doel rollen, maar de scheidsrechter kende toch een doelpunt aan Nieuwkoop toe. Kort daarop voorkwam lijnstopper Rogier Elsendoorn met een strakke actie op de linkerdoellijn een tweede doelpunt. Er volgden diverse kansen voor Hisalis, maar de aanvallers slaagden er niet in om de bal over de doellijn te krijgen. Keeper Flip van ’t Pad Bosch toonde nog enkele spectaculaire reddingen op doorgebroken aanvallers van Nieuwkoop.

Na een kwartier ontstond er een onduidelijke situatie voor het doel van Nieuwkoop, al liggend plaatste Jean Marck Lip de bal alsnog richting doel, waarbij de laatste actie van de eveneens liggende Max Keuzenkamp niet meer nodig was: 1-1. Hisalis kreeg een strafcorner tegen wegens hakken op de stick van de tegenstander, maar opnieuw Elsendoorn stopte de ingeschoten kogel voor de lijn. In de laatste minuut creëerde Dirk Jan Remmerswaal een strafcorner die Karst van der Borg schampend via de stick van de lijnstopper van Nieuwkoop hard op de plank legde. Met 2-1 gingen de heren de rust in.

Direct na rust maakte Nieuwkoop gelijk met een strafbal na opnieuw hakken door Hisalis. Er waren diverse fraaie aanvalspogingen na solo’s van respectievelijk Remmerswaal, Lip en Lehmann, maar die werden niet beloond met een doelpunt.

Hisalis ging aanvallender spelen waardoor er wat gaten begonnen te vallen achterin. Nieuwkoop profiteerde met een fraaie backhandslag diagonaal in de cirkel in de verre hoek: 2-3 .

Opnieuw Remmerswaal zorgde voor een strafcorner door zich klem te laten lopen in de cirkel, en Jean Marck Lip plaatste zijn sleeppush snoeihard in de uiterste hoek links op de plank 3-3. Na deze gelijkmaker ontving Rafa Bureo geel een gele kaart voor een wat onduidelijke fysieke overtreding waardoor Hisalis wat in de verdediging gedrukt werd. Kort daarop kwam Nieuwkoop weer op voorsprong door een snel doelpunt. Max Keuzenkamp werd in de cirkel gemangeld door de verdediging van Nieuwkoop, en opnieuw Lip scoorde met een sleeppush uit de gegeven strafcorner: de keeper dook naar de hoek waar hij de push verwachtte, maar Lip speelde een leep balletje rechtdoor achter de keep langs: 4-4. In de laatste minuten werd de druk door Nieuwkoop sterk opgevoerd, en tot ontzetting van Hisalis en het publiek scoorden de bezoekers de 4-5 vlak voor het fluitsignaal.