header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Okt
4

Spelbegeleiding wat houdt dat eigenlijk in? (06/10)

Iedere ouder wil zijn kind de kans geven te ontwikkelen in zijn/haar sport. Ontwikkeling stimuleer je door o.a. regelmatig en actief te trainen, maar ook door de juiste begeleiding van het spel tijdens de hockeywedstrijd.

Iedere hockeywedstrijd heeft een spelbegeleider nodig. Op advies van de KNHB vraagt Hisalis de ouders van de kinderen de rol van spelbegeleider uit te voeren. Om iedere ouder de kans te geven goed voorbereid op het veld te verschijnen, organiseren we op 6 oktober een spelbegeleidersavond voor alle ouders van de jongste jeugdleden (Tummen/F/E/D8).

Het komt regelmatig voor dat de ouders verwachten dat de coaches de spelbegeleiding oppakken. Het combineren van begeleiden en coachen kan, maar is niet wenselijk. De spelbegeleider moet zijn aandacht goed bij het spel houden en kan niet onder tussen opletten of iedereen op de juiste plek staat en op tijd wisselen.

Wanneer alle ouders zich inzetten als spelbegeleider, is iedereen 2 tot 3 keer per seizoen aan de beurt om bij de wedstrijd van uw zoon of dochter het spel te begeleiden. Het begeleiden van een hockeywedstrijd is niet moeilijk en iedere ouder kan dit. Op de praktijkavond voor spelbegeleiding voor de jongste jeugd op 6 oktober gaan we in op de vragen van iedereen en geven we praktische tips.

Onderwerpen voor deze avond zijn:
– De rol van de spelbegeleider
– Ervaringen uitwisselen
– Praktische tips voor spelsituaties
– Spelregels
Alle ouders zijn uitgenodigd aanwezig te zijn. Geef je op voor deze avond door een mail te sturen naar [email protected].

De spelbegeleidersavond op 6 oktober wordt georganiseerd in het clubhuis. De avond begint om 20:00u en duurt tot ongeveer 21:30u. Het clubhuis is open vanaf 19:30u. De koffie staat voor u klaar. Wij rekenen op een grote opkomst. Meld u snel aan via een email naar [email protected].

In de persoonlijke e-mail uitnodiging aan alle ouders stond per ongeluk twee datums vermeld. Dit is niet juist. De avond wordt georganiseerd op 6 oktober.

Met vriendelijke groet,
namens de jongstejeugd commisie,
Anje Hepkema en Robbert Sprenkeling

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.