header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Okt
25

Informatieavond spelbegeleiding voor ouders van de Jongstejeugd (9/11)

Spelbegeleiding wat houdt dat eigenlijk in?
Iedere ouder wil zijn kind de kans geven te ontwikkelen in zijn/haar sport. Ontwikkeling stimuleer je door o.a. regelmatig en actief te trainen, maar ook door de juiste begeleiding van het spel tijdens de hockeywedstrijd.

Iedere hockeywedstrijd heeft een spelbegeleider nodig. Op advies van de KNHB vraagt Hisalis de ouders van de kinderen de rol van spelbegeleider uit te voeren. Om iedere ouder de kans te geven goed voorbereid op het veld te verschijnen, organiseren we op 9 november een spelbegeleidersavond voor alle ouders van de jongste jeugdleden.

Het komt regelmatig voor dat de ouders verwachten dat de coaches de spelbegeleiding oppakken. Het combineren van begeleiden en coachen kan, maar is niet wenselijk. De spelbegeleider moet zijn aandacht goed bij het spel houden en kan niet onder tussen opletten of iedereen op de juiste plek staat en op tijd wisselen.

Wanneer alle ouders zich inzetten als spelbegeleider, is iedereen 2 tot 3 keer per seizoen aan de beurt om bij de wedstrijd van uw zoon of dochter het spel te begeleiden. Het begeleiden van een hockeywedstrijd is niet moeilijk en iedere ouder kan dit. Op de praktijkavond voor spelbegeleiding voor de jongste jeugd op 9 november gaan we in op de vragen van iedereen en geven we praktische tips.

Onderwerpen voor deze avond zijn:
- De rol van de spelbegeleider
- Ervaringen uitwisselen
- Praktische tips voor spelsituaties
- Spelregels

Alle ouders zijn uitgenodigd aanwezig te zijn. Geef je op voor deze avond door een mail te sturen naar [email protected].

De spelbegeleidersavond op 9 november wordt georganiseerd in het clubhuis. De avond begint om 20:00u en duurt tot ongeveer 21:30u. Het clubhuis is open vanaf 19:30u. De koffie met heerlijke speculaasbrokken staat voor u klaar. Wij rekenen op een grote opkomst. Meld u snel aan via eerder genoemd mailadres.

Met vriendelijke groet,
namens de jongstejeugd commisie,

Anje Hepkema, Erik Klinge en Robbert Sprenkeling

 

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.