header foto header foto header foto header foto
 
Clubhuis en Bar Okt
5

Loterijactie His & Lis goed op gang!

Afgelopen zaterdag konden de eerste lotenboekjes worden ingeleverd op de club, en we hebben inmiddels ruim 1000 verkochte loten binnen! Aanstaande woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur is de laatste mogelijkheid om de loten in te leveren op het clubhuis. Met z’n allen kunnen we deze echte ‘leden voor leden’ actie tot een succes maken! Het doel is om met de opbrengst van de loten de benodigde  beregeningsinstallatie voor het nieuwe veld te kunnen bekostigen. Voor deze vorm is gekozen omdat hij sympathieker is dan het botweg verhogen van de contributie om hetzelfde doel te bereiken.

 

De sponsorcommissie heeft enorm haar best gedaan om aansprekende prijzen te regelen en de organisatie commissie heeft veel werk verzet om naast het opzetten van de loterij ook nog een leuke dag te organiseren voor alle leden en ouders op de trekkingsdag zaterdag 9 oktober. We hopen dat iedereen zijn best zal doen om zo veel mogelijk loten te verkopen zodat we het doel kunnen bereiken, ten bate van alle leden van Hisalis.

 

Hieronder nog een reactie van onze voorzitter tijdens het verloop van de actie. Verbeterpunten zijn natuurlijk altijd mogelijk en wellicht waren er zaken die zonder tijdsdruk ook anders geregeld of geformuleerd hadden kunnen worden. We staan altijd open voor opbouwende kritiek en natuurlijk ook voor alle  ideeën die leden hebben om op een aanvullende manier geld op te brengen die we wellicht over het hoofd hebben gezien om de beregeningsinstallatie en bijbehoren te kunnen financieren.

 

 

Beste Hisalissers en ouders,

 

Namens het bestuur wil ik graag iedereen bedanken voor de reacties die wij ontvangen hebben nav de His & Lis actie. Er zijn gelukkig  erg veel enthousiaste sporters die de afgelopen jaren hebben gepleit voor een nieuw veld. Ik herinner iedereen graag aan vorig seizoen toen ongeveer 80 procent van de wedstrijden werd afgelast op het oude (zeer slechte) veld. Veel spelers kwamen niet aan spelen toe, tot grote ergernis van iedereen.

 

De gemeente Lisse heeft in samenspraak met Hisalis gekozen voor het net aangelegde semi-waterveld, waarbij niet over 1 nacht ijs gegaan is. Naast de hockeytechnische eigenschappen waren onderhoudskosten en levensduur van het veld belangrijke punten waarop dit veld gezamenlijk gekozen is.

De gemeente heeft het gehele nieuwe veld gefinancierd ( een kleine kwart miljoen euro!), echter op voorwaarde dat wij zelf de beregeningsinstallatie behorende bij dit type veld bekostigen. Op zich een vrij normale gedachte. Ook FC Lisse heeft op deze manier nieuwe velden weten te ontwikkelen. Kortom, de vereniging zit met een gat in de begroting en in de traditie van Hisalis wordt er dan al snel gedacht aan een actie. Dit heeft een  groep enthousiaste leden op het idee gebracht om een loterij te organiseren om de ontbrekende 35.000,= euro, die we als vereniging zelf moeten ophoesten, te genereren. Andere hockeyclubs hebben gekozen voor het eenmalig of zelfs meerjarig fors verhogen van de contributie, maar Hisalis wilde het op een meer ledenvriendelijke manier aanpakken. Als voorbeeld is gekeken naar onze buurclub Alliance, die op dezelfde manier geld moet opbrengen voor hun nieuwe waterveld, ook met de verkoop van loten van euro 7,50.

 

Hisalis draait op inzet van  haar leden, zij spelen op de velden,  en zij zijn ook met dit idee gekomen. Het bestuur ondersteunt de actie die past bij een actieve vereniging als Hisalis. Als bestuur vinden we deze actie veel sympathieker dan een eenmalig hoge bijdrage van ieder lid te vragen. Zo is ook in het verleden een actie opgezet (min of meer identiek) om de kantine te bouwen, waar we allemaal nog erg veel plezier aan beleven. Het veld gaat 15 jaar mee, dus een  inspanning om vijf of tien loten te verkopen is naar onze mening niet teveel gevraagd, ook al realiseren we ons dat de loten duur zijn. Een kleine contributie verhoging levert helaas te weinig op en Hisalis moet het benodigde bedrag ineens ophoesten. Banken staan tenslotte in het huidige klimaat niet in de rij om ons te helpen een en ander te financieren.

 

Ook als voorzitter draag ik mijn steentje bij en ook ik heb samen met andere enthousiaste ouders loten verkocht tijdens het Wielerevenement en  de Harddraverij, evenals mijn zoontje van 11 jaar. Het is juist geweldig om tegen oma en opa's te kunnen vertellen dat wij een nieuw veld hebben en daar een actie aan verbinden. Met niets doen bereiken we niets en hopelijk kan ik ook u of uw kind motiveren juist wel wat te doen. Als elk lid zich niet zou inspannen, wat in het geheel niet hoort in de hockey traditie, zijn we natuurlijk snel klaar, dan komen we er ook door ongeveer 50 tot 60 euro per lid extra contributie te heffen. Het bestuur heeft echter voor de sympathiekere loting gekozen, voorgedragen door erg enthousiaste leden. Diverse leden waaronder heel jonge kinderen hebben al originele manieren gevonden om zelfs extra loten te verkopen, dus waarom zou elk lid dit niet lukken? Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om gewoon zelf de loten te kopen. Dan ben je ook het geld kwijt maar het leuke verschil is dat je nu kans hebt op het winnen van een prijs!

 

Onder het motto samen sterk vraag ik alle leden deze actie van harte te ondersteunen en aanstaande woensdag zo veel mogelijk verkochte boekjes in te leveren. Niet ten behoeve van het bestuur of van de organisatie His & Lis,  maar ten behoeve van ons allemaal.

 

De toonzetting in de begeleidende brief had wellicht minder dwingend gekund, soms resulteert dit echter in te grote vrijblijvendheid waardoor het doel niet gehaald wordt. Mogelijkerwijs was dit niet de meest gelukkige harmonie tussen wensen en "moeten". Ook de tijdsdruk van de actie heeft hierin wellicht een rol gespeeld. Als ouder begrijp ik heel goed dat wanneer je drie Hisalis leden thuis hebt, drie keer loten verkopen moeilijk kan zijn. Dan ligt de wat dwingende brief mogelijk zwaar op de maag. Stap daar sportief over heen en lees de brief niet te zwaar! Het gaat tenslotte om het uiteindelijke doel van de actie.

 

Laten wel met zijn allen proberen zo veel mogelijk loten te verkopen zodat alle leden evenredig hun steentje kunnen bijdragen. Het zou bijzonder vervelend zijn wanneer de actief verkopende leden onder de minder actieven zouden moeten lijden. Ik hoop met deze open brief iedereen gemotiveerd te hebben en reken op ieders hulp en inzet. 9 oktober hebben we dan een groots Bedank feest voor alle leden. Ik zie er naar uit om daar zoveel mogelijk leden te mogen ontmoeten.

 

Met vriendelijke groet.,

 

Hidde van der Wal

Voorzitter Hisalis

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.