header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Sep
20

Beste jongens en meisjes van de C en B jeugd

Dit jaar willen we jullie allemaal gaan inzetten om te fluiten bij de F, E en D-jeugd-teams. Sommige van jullie hebben dit al gedaan, zeker een deel van de B-jeugd, maar er zijn ook jeugdleden, die nog nooit hebben gefloten.

Een aantal van de meisjes van de C en B jeugd hebben meegedaan met de SLL-dagen, daar is al aandacht aan het fluiten geschonken. Met name ook aan de nieuwe spelregels. Deze meisjes worden dan ook bij voorkeur zo spoedig mogelijk ingezet, zodat de rest van de C en B-jeugd nog wat kan wennen aan de nieuwe regels.

Bijgaand treffen jullie de regels aan waarop jullie moeten letten. Maar bij de jongste-jeugd gaat het meer om het spel te begeleiden dan om streng te fluiten.
Als je moet fluiten, krijg je een week van tevoren een mailtje, waarin het tijdstip staat dat je moet fluiten. Wanneer je niet kunt, moet je zelf voor een vervanger zorgen.

Tot slot nog het volgende. In de regio Noord Holland, waar wij sinds een jaar bij aangesloten zijn, wordt aangeraden de ene helft te fluiten door de thuisspelende ploeg en de andere helft door de uitspelende ploeg. Het kan dus zijn dat je niet een hele wedstrijd hoeft te fluiten, maar dat weet je dus nooit van tevoren. Er zijn ook ploegen, die het wel fijn vinden als er voor ze gefloten wordt. Overleg dat vooraf even met de teambegeleiders. Mochten er problemen optreden, dan is over het algemeen iemand van de jeugdcoördinatoren aanwezig om jullie te helpen.

Veel succes met fluiten dit seizoen.
De arbitragecommissie

Bijlage