header foto header foto header foto header foto
 
Spelregels Apr
8

Special Edition BDO Young Umpire Challenge

Dit jaar vindt op zaterdag 13 juni 2009 alweer de 5e editie van de Young Umpire Challenge op hockeyclub Gooische plaats. Een mooie gelegenheid om dit lustrum op een bijzondere manier met jonge enthousiaste scheidsrechters te vieren.
Wat maakt deze editie nu speciaal?

Deze Special Editon van de BDO Young Umpire Challenge is namelijk gekoppeld aan D-Day, hét officieuze Landskampioenschap op hockeyclub Gooische waar de beste D-teams van alle districten strijden om de landstitel.
Anders dan voorgaande jaren krijgen een aantal ervaren scheidsrechters de kans om deze landskampioenschappen van de D-jeugd zelf te fluiten. Hierbij worden zij begeleid door jonge bondsscheidsrechters uit de Hoofd- en Overgangsklasse en die hen zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijden en hen na afloop goede feedback en tips geven.

Naast het fluiten van wedstrijden, staat het programma dit jaar in het teken van teambuilding, spelregelkennis, communicatie/weerbaarheid en wedstrijdanalyse. Het programma ziet er in het kort als volgt uit:

- Briefing en presentatie van een internationale bondsscheidsrechter
- Een gezamenlijke warming-up
- Een dag optrekken met bondsscheidsrechters uit de Hoofd- en Overgangsklasse
- Wedstrijdanalyse: kijken naar een (deel van een) wedstrijd van de Landskampioenschappen D jeugd die gefloten worden door een aantal ervaren “Young Umpires”.
- Verschillende uitdagende, leerzame en praktische clinics:
* Weerbaarheid: Wat te doen bij een vervelende ouder of coach?
* Communicatie: Clinic Keeper/Speler
* Teambuilding/ Reactievermogen
- Hockeywedstrijd tegen een ander team
- Een leuk afsluitend eindspel met mooie prijzen

Ben jij die enthousiaste scheidsrechter tussen de 14 en 18 jaar die graag een dag wil optrekken met top bondsscheidsrechters die je de tips en tricks van het fluiten leren? Meld je dan aan via bijgaand aanmeldingsformulier - dat je retour kunt sturen naar [email protected]
Bijlage

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

22-6 Hisalis Pubquiz