Wedstrijdverslagen H1/D1 Dec
7

D1 speelt 3-3 tegen Amersfoort

Nieuws afbeelding

Zondag 26 november stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op de planning tegen Amersfoort D1. Een wedstrijd die Hisalis D1 zou kunnen winnen, kijkende naar de huidige stand in de poule. Na motiverende woorden van coach Andi en een gedicht voor de dames van Sinterklaas en rijmpiet, begonnen ze vol goede moed aan de wedstrijd.

Door een slordige eerste helft ging Hisalis helaas met een 0-2 achterstand de rust in. Zonde! Want er werden zeker kansen gecreëerd. In tegenstelling tot de eerste helft, gingen de dames de tweede helft goed van start en scoorde Kaya na een mooie soloactie vanaf de middenlijn de 1-2. Even later flatste Jolien een bal vanaf de zijkant rechtstreeks de cirkel van Amersfoort in, waar Marije klaar stond om de bal in het net te slaan, 2-2 gelijk.

In het laatste kwart werd het nog spannend. Amersfoort kwam met een corner op 2-3 voorsprong, maar Hisalis liet de kop niet hangen. Ze waren gebrand om in ieder geval met 1 punt het veld af te stappen en dat lukte. Er werd een corner gehaald die Jolien hard richting doel flatste en uiteindelijk door Lisanne werd ingetikt. Met een eindstand van 3-3 werd de wedstrijd afgefloten.

Voor nu wenst Hisalis D1 iedereen fijne Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw en zien we jullie graag zondag 3 maart 2024 weer langs de lijn!

Wedstrijdverslag: Saskia Joosten, foto’s  Sam Hoekstra