28

D1 wint uit ruim van Abcoude: 1-3

Nieuws afbeelding

Na de zaterdag ervoor allemaal van de bloemetjes te hebben genoten tijdens de jaarlijkse bloemencorso was dames 1 erop gebrand om weer met 3 punten vanuit Abcoude terug te keren naar de bollenstreek.

Het eerste kwart kwamen we als een speer uit de startblokken na een mooie actie van Tess van Bochove die links de cirkel binnenkwam belandde de bal met een fraaie slag in het doel 0-1 dit smaakte meteen naar meer. Nog in hetzelfde kwart kwam ook Zoë Duivenvoorden via de linkerkant de cirkel in gesoleerd en met een even fraaie slag wist zij de keeper van Abcoude te passeren 0-2.

In het tweede kwart waren er kansen over en weer. Een mooi uitgespeelde aanval leverde een strafcorner op voor Hisalis die werd gescoord door Tess van Bochove. Met een harde klap en een beetje hulp van de tegenstander schoot de bal het dak van het doel in 0-3. Aan het einde van het kwart werden we wat slordiger en hadden we wat moeite met de tactiek van de tegenstander. Vlak voor rust maakt Abcoude hier gebruik van en scoorde de 1-3.

In de tweede helft waren er veel aanvallen en kansen over en weer. Maar de keepster en verdediging van Hisalis wisten het hoofd koel te houden en geen tegendoelpunten meer weg te geven. Met als prachtig eindresultaat een 1-3 overwinning.

Nog een mooie bijkomstigheid was dat de nummer 3 uit de poule verloren had waardoor het gat nu maar liefst 8 punten is geworden!

De komende 2 weken geen wedstrijden vanwege de meivakantie dus we zien jullie graag weer op 14 mei thuis tegen Catwijck!

Wedstrijdverslag: Jolien van Schieveen, foto’s: Sam Hoekstra