17

Dames 1 wint 4-2 van FIT

Nieuws afbeelding
Op 16 april mocht dames 1 (D1) op het eigen veld aantreden tegen de koploper FIT dames 1.
Ondanks dat het zonnetje niet scheen waren er nog wel wat toeschouwers die naar deze spannende wedstrijd kwamen kijken tussen plek 1 & 2. In de eerder gespeelde wedstrijd deed het team zichzelf te kort en werd verloren met 3-1. De dames 1 waren nu uit op revanche!

In het 1e kwart liep Tess van Bochove via rechts de cirkel in, kreeg vervolgens een duw maar draaide zichzelf netjes om de bal heen en met een goede slag belandde de bal links in de touwen. Zo was het 1-0 voor Hisalis.
Dit gaf het team goede energie en zo kwam Sanne Dijkstra via rechts de cirkel ingelopen, goed langs de achterlijn. Ze kreeg de bal bij Francesca Eekhout, die de bal speelde naar Tess van Bochove en die tipte hem er goed in, 2-0 voor Hisalis.
In het 2e kwart hield de D1 dit vast en FIT werd steeds fysieker, maar Hisalis liet zich niet gek maken. En het was wederom Tess van Bochove die rechts de cirkel in liep en de bal hard op de plank sloeg: 3-0 voor Hisalis en een hattrick van Tess!

Tegen het einde van de 1e helft werden de D1 spelers wat slordiger en zo kwam FIT door de verdediging heen. Ze speelden goed en kort over. Hierdoor werkte FIT de bal in de cirkel en via een slag belandde de bal in de linker in de touwen.
Met 3-1 gingen de teams de rust in.

Na de rust begonnen de Hisalis dames weer goed en creëerden wederom kansen. De bal kwam bij Zoë Duivenvoorden, die via links de cirkel in liep en de bal met een harde lage backhand slag recht in de stick van Francesca Eekhout sloeg. Die hem er vervolgens mooi in kon tikken: 4-1 voor Hisalis.

FIT bleef gretig voor nog een goal en kreeg daardoor ook een paar kansen. Zo kwam de bal links de cirkel in waar ze om de keeper heen speelde en via een tip in scoorde, 4-2.

Kort daarna klonk het fluitsignaal en was de wedstrijd afgelopen. De Hisalis D1 heeft een goede pot gespeeld en ging met blije koppies en winst van de koploper het veld af!

Wedstrijdverslag: Francesca Eekhout, foto’s: Sam Hoekstra