Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
27

H1 deelt punten met Baarn: 1-1

Nieuws afbeelding

Heren 1 vertrok naar Baarn voor hun uitwedstrijd met als invaller Thijmen Hagedoorn uit de Jongens JO18-1 (vroeger JA1).

Baarn kwam voortvarend uit de startblokken en zorgde voor enkele gevaarlijke counters door hun snelle spitsen. Na 10 minuten kreeg Baarn hun eerste strafcorner maar uitloper Jurriaan Beelen wist die aanval te onderscheppen. Baarn had lichte controle over de wedstrijd door hun solide spelopbouw vanuit de verdediging. Het tweede kwart hielden de teams elkaar in evenwicht.

Na rust liepen de emoties op in het spel hetgeen resulteerde in enkele kaarten. In de turbulente minuten die volgden stond Hisalis enige tijd met 9 spelers op het veld. Toen de rook was opgetrokken stond het 1-1: eerst scoorde Baarn de 1-0 maar daarna gaf Hisalis een voorzet vanaf de rechterkant cirkel waarbij de bal hoog van de stick van een verdediger  van Baarn afsprong. Hidde Kuiper maakt handig gebruik van het voordeel door de hoge bal keurig in het doel te tikken.

Het laatste kwart zette Hisalis de ene na de andere aanvalsgolf op maar dit leidde niet tot scores. Ook in de slotfase van de wedstrijd bleef het tempo hoog,  ook Baarn liet merken deze wedstrijd te willen winnen, maar de eindstand bleef op 1-1 steken. Wel kon Hisalis tevreden vaststellen dat de stijgende lijn van samenspel in het team na de winterstop is voortgezet.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch & Ron Wijling, foto’s H1:  Auke Hoekstra