Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
27

D1 wint uit van Kieviten: 1-5

Nieuws afbeelding

Dames 1 van Hisalis vertrok naar Wassenaar om hun tweede plaats te verstevigen tegen de Kieviten. Eerdere wedstrijden bleken altijd spannend dus het team verwachtte een uitdagende pot.

Bij aankomst bleek het clubhuis vol in de steigers te staan en mocht Hisalis de voorbespreking doen op de afslagmatten van de naastgelegen golfbaan. Afgesproken werd om op scherp te staan en zich niet gek te laten maken door de tegenstander. Eigen spel spelen.

Na een goede warming up gingen de teams van start en Hisalis zat er gelijk bovenop en wist het spel te maken. Maar ook Kieviten liet zich niet onbetuigd. Gelukkig stond keeper Sanne Cahalan op scherp, zij hield de nul na een aantal kansen én corners voor Kieviten.

Daarna kreeg Hisalis langzamerhand meer vat op het spel. Na goed heen en weer hockeyen kreeg Tess van Bochove de bal rond kop cirkel. Ze liep op en haalde hard uit met haar stick waardoor de bal het dak van het goal in vloog: 0-1. Kort daarna scoorde Kieviten de gelijkmaker uit een strafcorner.

Na rust zette Hisalis de verdediging stevig neer en beide teams hielden elkaar in eerste instantie in evenwicht.  Toen maakte Tess van Bochove haar tweede goal, een mooi ingeslagen corner: 1-2. Kieviten drong wel aan en Hisalis moest hard aanpoten om een tegendoelpunt te voorkomen.

Pas in het vierde kwart kwam de verlossing. Uit de rebound van een strafcorner sloeg Kaya Duivenvoorden een prachtige backhand in het goal: 1-3. Kort daarna herhaalde zij deze actie na een prachtige loopactie zodat het opeens 1-4 voor Hisalis stond.

Vlak voor het eindsignaal kreeg Hisalis nog een strafcorner mee. Alle speelsters kwamen naar voren bij de cirkel en konden genieten van een prachtige goal van Zoƫ Duivenvoorden in het net wat de eindstand op 1-5 bracht.

Wedstrijdverslag: Sanne Dijkstra, foto's Sam Hoekstra