Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
20

D1 door winst op IJburg naar nr 2

Nieuws afbeelding

Op 19 maart speelde Hisalis dames 1 tegen IJburg. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden om te kijken wie er op de 2e plek zou komen in de poule.       Het 1e kwart ging van start maar de dames begonnen niet zo scherp. Een aantal passes werden ingeleverd waardoor IJburg kansen kon creëren en uiteindelijk via een tip-in de 0-1 maakte.

Het 2e kwart waren de dames beter en scherper aan het spelen waardoor er meer kansen waren en steeds meer doelpogingen. Zoë Duivenvoorden sloeg met de backhand de bal op het doel die de keeper pakte met haar handschoen, maar Zoë zat fel op de rebound waardoor de 1-1 werd gemaakt.

Na de rust had Hisalis nog een aantal kansen die er helaas niet in gingen. Hisalis had nog een goede aanval en de bal werd hard voor het doel langs geslagen. Sanne Dijkstra stond perfect voor het doel en sloeg de bal er zo in. 2-1 voor Hisalis.

In het laatste kwart bleef het heel erg spannend. IJburg had nog kansen en kreeg ook nog wat strafcorners mee die er gelukkig niet in gingen bij Hisalis. Met nog 4 minuten op de klok kreeg Tess van Bochove de bal op haar stick op kop cirkel en sloeg hem hard rechtsboven in de hoek! 3-1 voor Hisalis. Door deze winst staat Hisalis nu trots op de tweede plaats in de competitie.

Wedstrijdverslag: Sanne Cahalan, foto’s: Sam Hoekstra