Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
31

H1 stunt bijna tegen koploper Hoorn: 1-0 verlies

Nieuws afbeelding

Hisalis vertrok naar de ongeslagen koploper Hoorn met Jongens A1 invaller Thijmen Hagedoorn. Daarnaast was Kane Zuiderduin na lang blessureleed weer van de partij. Tristan Beelen was bereid gevonden om deze spannende wedstrijd te keepen als invaller voor de herstellende Yorik Dijkhuis.

Beide teams lieten een snel en  aantrekkelijk spel zien waar voor beide kanten meerdere gevaarlijke situaties uit voortkwamen. De ploegen hielden elkaar in evenwicht, Hoorn kwam weliswaar nauwelijks over de middellijn, maar was ook dusdanig sterk en ervaren dat de aanvallen van Hisalis telkens goed gepareerd werden. Kort voor rust eindigde een strafcorner voor Hoorn na veel passing tot een doelpunt.  Maar deze score werd uiteindelijk na overleg tussen de scheidsrechters afgekeurd. Met nog een halve minuut op de klok kwam Hoorn nog één keer tot een aanval; de thuisploeg speelde in 1 op 1 bezetting de laatste man van Hisalis uit en kwam uit tot de keeper. Tristan Beelen behield de rust en dook op het juiste moment naar de grond en speelde de bal geroutineerd naar de zijlijn zodat het bij rust nog steeds 0-0 stond.

De tweede helft zat Hoorn er korter op en werden de aanvallen van Hisalis telkens vroegtijdig onderschept. Kort voor einde van het derde kwart was er een uitgekiende opbouw van Hoorn wat uiteindelijk resulteerde in de 1-0 voorsprong voor Hoorn.

De strafcorner van Hisalis die hard ingeschoten werd door Boudewijn Broersen werd gestopt door de liggende keeper van Hoorn. Daarna werd Hoorn ook sterker via de counter en kreeg meer overwicht in het spel. In het  vierde kwart leidde dit zelfs tot een tweede doelpunt voor Hoorn, maar na overleg tussen de scheidsrechters werd deze score afgekeurd wegens een gevaarlijke hoge bal.  De laatste tien minuten zette Hisalis alles op alles om de gelijkmaker te scoren waarbij een mooie kans eindigde op de lat. De strafcorner erna ging met een backhandslag maar net naast. De gelijkmaker kwam er helaas niet voor Hisalis en gezien het opgeluchte gejuicht van Hoorn na het laatste fluitsignaal was de thuisploeg daar erg blij mee.

Hisalis richt zich nu op de eerste SIlvercup bekerwedstrijd van het seizoen aanstaande vrijdag tegen Culemborg.

Wedstrijdverslag: Ron Wijling & Caroline van den Bosch, foto's:  Auke Hoekstra