Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
18

Dames 1 Hisalis wint met 3-1 in IJburg

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag speelde Hisalis Dames 1 uit bij IJburg. Na de overwinning van vorige week gingen de dames vol goede moed richting Amsterdam. Na het eerste fluitsignaal begon IJburg scherper aan de wedstrijd dan Hisalis. Het eerste kwart was het lastig om onder de hoge druk uit te komen. Ook de lange ballen van IJburg zorgde ervoor dat het moeilijk was om het eigen spel te spelen. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 stand voor IJburg na het eerste kwart. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Hisalis beter in het eigen spel. Aan het einde van het tweede kwart wist Jolien van Schieveen een strafcorner raak te schieten: 1-1. Met deze stand ging Hisalis de rust in.

Na de rust was alles onder controle. Dit zorgde voor meer kansen en betere aanvallen richting de cirkel van IJburg. Halverwege het 3e kwart wist Hisalis wederom een strafcorner te halen. Deze pushte Zoë Duivenvoorden mooi binnen zodat Hisalis met 1-2 voor kwam.

Even later, in het 4e kwart, werd de volgende strafcorner gehaald. Nadat de eerste inzet gekeerd werd, sloeg Jolien van Schieveen de bal genadeloos in de kruising. Dit resulteerde in een 1-3 winst op deze regenachtige zondag.

Wedstrijdverslag: Zoë Duivenvoorden