Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
18

Heren 1 verslaat Amstelveen uit met 1-4

Nieuws afbeelding

Heren 1 van Hisalis reisde af naar Amstelveen met 15 spelers. Een oefenwedstrijd tegen dit team na de winterstop was net verloren.  Juist toen de zon zich even liet zien startte de wedstrijd en zette Hisalis direct flinke druk op de tegenstander wat resulteerde in een gevaarlijke aanval van Hisalis al in de derde minuut. Vijf minuten daarna passte Matthijs Wijling de bal naar Deniz de Jong die eerst de verdedigers en uiteindelijk de keeper uitspeelde. Zijn schot op doel werd met de voet van een Amstelveen speler uit het doel gehouden wat resulteerde in een strafbal. De Jong pushte zelf de 0-1 hoog in het net. In de laatste minuut van het eerste kwart krijg Hisalis nog een strafcorner mee die Boudewijn Broersen hard op de plank slaat zodat de bezoekers met een comfortabele 0-2 het tweede kwart kunnen ingaan.

Het tweede kwart was Hisalis sterk in de aanval en Amstelveen verdedigde stug. Na vijf minuten kreeg Hisalis een strafcorner. De keeper van Amstelveen hield de eerste twee aanvalsslagen van de aanvallers uit zijn doel, meer toen wist Jochem Dalhuisen in derde instantie de bal vanaf de rechterkant op de plank te slaan en maakte de 0-3. Hisalis speelde sterk als team en behield overwicht tot de rust.

Na rust stond er een heel ander Amstelveen op het veld na ongetwijfeld een peptalk van hun coach. De thuisploeg drong Hisalis terug op eigen helft en de verdediging moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Uit een vrije slag passte Jochem van Schieveen de bal in de cirkel naar Pepijn de Zwart. Die speelde de bal hoog door de lucht richting doel waar uiteindelijk Hidde Kuiper de bal met een handige beweging in het doel legde. Helaas voor Hisalis werd dit doelpunt na overleg tussen de scheidsrechters afgekeurd omdat de bal hoog ingebracht was. Het bleef daardoor 0-3 na het derde kwart.

Tijdens het laatste kwart begon het weer te regenen, maar Hisalis bleef aandringen. Enkele mooie aanvallen eindigen alleen niet in meer doelpunten. Amstelveen veroverde enkele strafcorners en wist hier tenslotte ook uit te scoren: 1-3. In de slotfase brak Pepijn de Zwart nog een keer slalommend door de verdediging van Amstelveen. Hij sloeg de bal richting doel en de keeper liep uit in een poging om zijn doel te verdedigen. Hidde Kuiper veroverde de bal op de keeper en pushte deze beheerst  op de plank zodat hij toch zijn doelpunt meepakte, de eindstand werd hierdoor 1-4.

Wedstrijdverslag:Ron Wijling/Caroline van den Bosch