Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
13

H1 start met 3-1 winst op Haarlem

Nieuws afbeelding

Het team met trainer/coach Tabe Roggeveen start dit seizoen in de 2e klasse na hun kampioenschap en promotie van vorig seizoen. De eerste tegenstander thuis was Haarlem. Hisalis trad aan in het shirt van de nieuwe shirtsponsor Beelen Verpakkingen en bleek direct gemotiveerd om het seizoen goed te starten.

Er werd constant druk gezet op alle linies van Haarlem zodat de tegenstander weinig kansen kreeg om een aanval op te zetten. Daarentegen bevond Hisalis zich met grote regelmaat in de cirkel van Haarlem met meerdere kansen.  In het tweede kwart wist Tristan Beelen de score te openen met een sleeppush vanuit de strafcorner rechtsonder op de plank: 1-0.

De bal uit de volgende strafcorner vijf minuten daarna kwam niet zuiver aan bij stopper Dirk Jan Remmerswaal. Deze loste dit handig op door de bal met de forehand mee te nemen in een aanval over rechts waarbij hij twee uitlopers van Haarlem verleidde met hem mee te gaan. Remmerswaal paste vervolgens hard langs kop cirkel naar links waar Maarten de Wit actief inliep en met een zuiver geplaatste slag de 2-0 wist te realiseren.

Het derde kwart werd Haarlem wat sterker en de wedstrijd fysieker,  dit leidde tot enkele groene kaarten en een gele kaart. In het vierde kwart herstelde Hisalis zich en werd weer gevaarlijk in de cirkel van de tegenstander. Vanaf de eigen helft werd Pepijn de Zwart diagonaal met een scoop bediend en hij wist in het gat te lopen van de verdediging van Haarlem. Zijn strakke pass in de cirkel naar Matthijs Wijling zorgde ervoor dat Wijling met een gerichte harde slag de 3-0 kon scoren.

Het spel werd in de slotfase door de hoge druk die Haarlem zette nog spannend en Hisalis kreeg het moeilijk. Vanuit een strafcorner kwam Haarlem in scorende positie maar de aanvaller werd onreglementair gestopt door een verdediger van Hisalis. Deze overtreding zorgde ervoor dat de scheidsrechters besloten dat de gegeven strafcorner werd omgezet in een strafbal met als resultaat een eindstand 3-1, maar alsnog een goede uitslag voor Hisalis.

Haarlem haalde meerdere strafcorners met name in de tweede helft van de wedstrijd maar keeper Yorik Dijkhuis hield zijn doel schoon door de rondvliegende ballen met handschoen en stick weg te werken met snelle bewegingen en snoekduiken. Dijkhuis werd daarom terecht uitgeroepen tot man of the match.

Wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch

Foto’s H1:  Auke Hoekstra