header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Jun
1

Teamindelingen 2022-2023 voor Jongste Jeugd en Junioren

Nieuws afbeelding

We zijn alweer enige tijd bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen 2022-2023. Zo ook met het samenstellen van de teams. Voor alle lijnen een proces waar we altijd met grote zorgvuldigheid naar kijken, zo ook dit jaar. In dit bericht geven wij graag wat meer informatie over het proces en de tijdslijnen. 

De afgelopen twee seizoenen hebben we geen selectietrainingen gehouden i.v.m. Corona. De Technische commissie heeft, in overleg met het bestuur, besloten net als afgelopen twee seizoenen geen selectietrainingen te houden. Voor H1, HJ1 en D1 zullen deze wel plaatsvinden. 

In het verleden hebben wij gemerkt dat de selectietrainingen toch veel stress kunnen opleveren bij de spelers/speelsters. Het is volgens ons een betere procedure om via de ‘Tips en Tops’ van de trainers/coaches én de evaluatiegesprekken de teams samen te stellen. De lijncoördinatoren en trainers/coaches zijn hierbij betrokken. De spelers/speelsters worden gedurende het hele seizoen gevolgd en beoordeeld. Voor de duidelijkheid, de Tips en Tops betreffen: veldpositie, balvaardigheid, tactisch inzicht bij bal en niet-bal bezit, looptechniek en -coördinatie en motivatie en gedrag. Deze laatste twee in het bijzonder zullen doorslaggevend zijn bij twijfelgevallen. 

De input van coaches, trainers, veld- en lijncoördinatoren is bij het samenstellen van de teams van groot belang. Het afgelopen seizoen is er, tijdens de trainingen en wedstrijden, door de lijn- en veldcoördinatoren en de trainers gekeken naar de individuele spelers en speelsters. De input van de trainers en coaches (middels Tips en Tops), de evaluatiegesprekken evenals de vriendschapsverzoeken worden meegenomen bij het samenstellen van de teams. 

In de week van 13 juni a.s. vinden de laatste trainingen in de huidige teamsamenstellingen plaats. Op zondag 19 juni a.s. zullen de teamindelingen voor de Jongste Jeugd en de Junioren worden gepubliceerd op het besloten gedeelte van de website, achter de login. Na bekendmaking van de nieuwe teams zal er nog twee weken worden doorgetraind in de nieuwe samenstellingen. Nadere informatie hierover volgt z.s.m. De indeling voor de senioren volgt later. Zaterdag 2 juli a.s. is de Familiedag en tevens de afsluiting van het seizoen 2021-2022. 

De keuzes in de teamindelingen zijn definitief. Vragen over de indeling kunnen alleen worden gesteld via een e-mail naar de betreffende lijncoördinatoren. 

 

Astrid van Leeuwen & Natasja van Dam - lijncoördinatoren Meisjes ABC, email: [email protected] 

Constant Vink & Tjeerd van der Mark - lijncoördinatoren Jongens ABC, email: [email protected] 

Ronald Walthaus, Bram Wolters, Elles Kruid & Lisa Dubois - lijncoördinatoren Jongens/Meisjes DEF, email: [email protected]

Gerelateerde nieuwsberichten

Hockeyseizoen 2024-2025

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.