Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
15

Dames 1 verliezen uit van Spitsbergen 5-1

Na bijna anderhalf uur het land te hebben doorkruist richting Veenendaal, stapte Hisalis Dames 1 in het brandende zonnetje de tijdelijke zandbak van VMHC Spitsbergen in. Na vorige week een goede pot neer te hebben gezet tegen FIT, waren de dames erop gebrand hun positie in de poule te verzekeren.

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd, maar kwamen na het eerste kwart toch op een 1-0 achterstand. In het tweede kwart verdiende Hisalis een strafcorner, maar deze werd helaas niet benut. Aan de andere kant van het veld werd effectiever gespeeld. Met 3-0 gingen de dames de rust in.

Na een felle bespreking in de rust probeerde Hisalis de draad weer op te pakken. Dit resulteerde in een doelpunt door Benice Wielinga. Na een mooie actie op het middenveld kwam de bal terecht bij Linde de Haas. De keeper gaf een rebound weg waar Benice sterk op kwam ingelopen en de bal hard het doel in schoot, 3-1.
Benice Wielenga in actie

Kort daarop waagde Benice nog een poging en schoot de bal hard richting tweede paal waar de bal nipt werd gemist. De pogingen van Hisalis Dames 1 werden helaas niet verzilverd in tegenstelling tot Spitsbergen. Daar werden nog twee pogingen benut, ondanks de goede reddingen van keepster Laura Vos, waardoor de uitslag eindigde op 5-1.

Geen beste wedstrijd van Hisalis met veel externe factoren die het spel beïnvloedden. Volgende week gaan de dames opnieuw de strijd aan tegen IJburg. Zien we jullie daar?

Verslag: Linde de Haas