header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Jan
27

Looptraining - sneller op het veld,  minder snel blessures

Nieuws afbeelding

In  navolging op mijn bericht van afgelopen vrijdag 21 januari, kom ik in dit bericht terug over hoe de samenwerking met De Spartaan en Fysiotherapie Algera eruit gaat zien voor de looptraining. We gaan die training volgende week starten voor trainer/coaches van de jeugdteams A-D. Meer informatie hieronder over het waarom, hoe en wat. 


Waarom?

Blessures komen te vaak voor. Door de Coronatijd hebben we met zijn allen minder gesport, minder aan onze conditie gedaan. Dus als we straks weer mogen is de kans groter dat we met name de beenspieren verrekken of blesseren. Een tweede reden is dat als je beter loopt en beweegt op het veld dit ten goede komt aan je snelheid. Je kan makkelijker sprinten, een tegenstander voorbij lopen en aan het eind van de wedstrijd nog die belangrijke pass voor het goal halen en scoren. Hoe mooi is dat ! Ook de KNHB heeft in 2016 al aandacht besteed aan het feit dat een betere motoriek leidt tot een betere hockeyer - zie het artikel van Robert Bolhuis (https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockey-visie/een-betere-hockeyer-door-een-betere-motoriek).


Hoe?

Samen met Rob van der Klauw die al vele jaren lang looptraining geeft bij de Spartaan en met Peter Algera, fysiotherapeut en eigenaar van Algera fysiotherapie hebben we een looptrainingprogramma opgezet. Die looptraining is bedoeld voor de trainer/coaches die dit vervolgens in hun eigen trainen kunnen toepassen volgens het ‘train de trainer’ principe. We denken daarbij met name aan de trainer/coaches van de jongens en meisjes AB.  Die leeftijdsgroep ondervindt het meeste last van blessures. Maar ook trainer/coaches van C- en D-lijn zullen ook uitgenodigd worden omdat het aanleren van een goede looptechniek op jongere leeftijd begint. Het voorkomen van blessures is natuurlijk altijd beter dan het genezen/ behandelen.


Wat?

Er zullen looptrainingssessies worden gehouden in de komende vier zaterdagen. Rob en Peter willen in de eerste sessie graag horen waar de aandachtspunten liggen bij de trainer/coaches. Een beetje theorie zal afgewisseld worden met praktijkoefeningen buiten. Hoe ziet een goede warming-up eruit en niet te vergeten en zo niet nog belangrijker, een goede cooling-down!


Wij hopen dat iedereen binnen de club het nut van goede looptraining inziet. Het looptrainingscomité, bestaande uit Frans Duivenvoorden, Chantal van Veen en mijzelf, is daarom ook erg blij dat Rob en Peter hier tijd en moeite in gaan stoppen en verwachten dat dan ook van de trainer/coaches. In de trainersapp zal gedetaillieerde informatie komen over de locatie, data en tijden. Trainer/coaches, meld je daarna zo snel mogelijk aan!


Je aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld om te zorgen dat we als Hisalis mooie stappen maken, sneller op het veld worden en…

Op een zo blessurevrij mogelijke 2e helft van het seizoen ‘21-‘22 !


Met sportieve groet,

Cees de Bruin

Voorzitter TC

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.