header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
27

H1 wint voor de derde keer op rij: 1-2 bij Zwaluwen

Nieuws afbeelding

Het eerste herenteam van hockeyvereniging Hisalis vertrok naar Utrecht voor hun derde competitiewedstrijd. Hisalis startte meteen sterk en zette het team van Zwaluwen vast op  eigen helft. Na een overtreding op een Hisalisspeler, gaf Boudewijn Broersen een zeer lange diagonale scoop naar de andere kant van het veld. Bruno Juray ontving de bal beheerst en speelde hem door richting de achterlijn. Na wat aanval- en verdedigingsacties van beide kanten eindigde de bal bij Deniz de Jong die na 5 minuten spelen de 0-1 wist te scoren.

 

Kort daarna was er een solide spelopbouw van Zwaluwen die wat fors werd gestuit door een Hisalis verdediger met een overtreding. De strafcorner die daaruit volgde resulteerde in de gelijkmaker met een fraaie sleeppush. Kane Zuiderduin  vond in de cirkel van Zwaluwen zijn medespeler de Jong, die met een handige beweging de keeper uitspeelde. Helaas voor Hisalis ging zijn schot op doel net naast.

 

Het tweede kwart startte met een mooie aanval van Dirk Jan Remmerswaal die Matthijs Wijling bereikte. Ook Wijling speelde handig de keeper uit maar ditmaal weet Andreas Lehmann de doelplank niet te vinden. Hisalis heeft het beste van het spel met af een toe een uitbraak van de Zwaluwen, maar die stuitten dan vervolgens op de solide verdediging van Hisalis die de aanvallen prima wisten te pareren. Kort voor rust legde spelverdeler Boudewijn Broersen de bal bij Sam Hoekstra die doorpasste naar Zuiderduin. Zijn aanval werd gestopt door een Zwaluwen verdediger, maar de bal kwam terug bij Jochem van Schieveen die de 1-2 in het doel wist te prikken. De tweede helft wist Hisalis vrij eenvoudig de voorsprong vast te houden. Maar ruim was die niet en Zwaluwen kregen nog meerdere strafcorners mee,  Hisalis keeper Yorik Dijkhuis hield zijn doel echter verder schoon zodat Hisalis met de winst naar Lisse terug kon keren.

 

Foto’s: Auke Hoekstra

Caroline van den Bosch met dank aan Ron Wijling

PRCOM HC Hisalis

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.