header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
20

H1 wint thuis overtuigend van Castricum: 6-3

Nieuws afbeelding

Op een heerlijke nazomerdag ontving Hisalis Heren 1 het team van hockeyclub Castricum. Het eerste kwart waren de teams aan elkaar gewaagd, maar de bezoekers wisten toch het openingsdoelpunt te scoren: 0-1. Het team van Tabe Roggeveen bewaarde de rust en liet zich belonen in het tweede kwart met een geslaagde sleeppush van Sam Hoekstra uit de strafcorner. 


Kort voor rust kreeg Castricum een strafcorner mee. De lijnstopper van Hisalis voorkwam een direct doelpunt door de bal met zijn voet te stoppen. De daar terecht uit voortvloeiende strafbal was onhoudbaar voor keeper Yorik Dijkhuis. Maar op slag van rust was daar nog een strafcorner voor Hisalis. Boudewijn Broersen sloeg als vanouds hard laag in, waarna de bal via de stick van de lijnstopper van Castricum hoog het net in vloog. Hierdoor konden de teams met een stand van 2-2 even bijkomen, en leek alles nog mogelijk.

 

Na rust herhaalde Hoekstra zijn specialisme en zette zijn team op voorsprong met zijn succesvolle sleeppush: 3-2. Vijf minuten daarna scoorde Maarten de Wit de 4-2 vanuit de draai vanaf kop cirkel. De wedstrijd werd hierna behoorlijk fysiek. Sven Cozijn werd geraakt op zijn bovenbeen en kon niet meer verder spelen. Hisalis kreeg een strafcorner tegen die knap werd gestopt door keeper Dijkhuis en vervolgens weggewerkt door de verdediging.

 

Hisalis had in de tweede helft het beste van het spel en zetten aanval na aanval op. Een geweldige schijnflats van Dirk Jan Remmerswaal zette Castricum op het verkeerde been en leidde tot opnieuw een strafcorner. Sam Hoekstra scoorde de 5-2 met weer een onhoudbare sleeppush. In het vierde kwart maakte Castricum de 5-3 met een tip-in uit een strafcorner variant. Hoekstra liet voor de laatste keer die dag zijn specialiteit zien met een weergaloze kogel in het net: 6-3. In de slotfase voorkwam de Wit nog een tegendoelpunt met een knappe redding zodat dit de eindstand bleef.


 Foto’s: Tristan Beelen

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

 

 

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.