header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Aug
16

Wedstrijdgevoel terug bij H1 in wedstrijd tegen Kikkers: 4-2 winst

Nieuws afbeelding

In de voorbereiding op de komende hockeycompetitie speelde Heren 1 zondag tegen het eerste team van de Kikkers uit Nieuw Vennep. Voorgaande wedstrijden werden telkens nipt door hetzij de Kikkers hetzij Hisalis gewonnen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden waarvoor als vanouds veel supporters naar de club  waren gekomen.

 

Het team van Tabe Roggeveen, dit seizoen aangevuld met herintreder Jock Kessler, had er duidelijk zin in na de veel te lange coronastop. Ook de Kikkers wilden een goede wedstrijd neerzetten, wat direct resulteerde in aantrekkelijk spel met hoog tempo. Kort voor het einde van het eerste kwart opende Jochem van Schieveen de score met een fraaie backhand slag.


In het tweede kwart maakte Sam Hoekstra de 2-0 met een strakke sleeppush uit de strafcorner. De volgende strafcorner werd niet benut door de thuisploeg omdat de bal naast ging. Toen namen de Kikkers het initiatief over: de rechtsachter gaf een zuivere pass ver naar voren, de rechtsvoor nam goed aan en speelde op de opkomende spits die eenvoudig kon scoren: 2-1. Kort daarop was er nog een kans voor Hisalis toen Dirk Jan Remmerswaal een bal veroverde die hij op Maarten de Wit speelde die direct naast het doel stond. De lastige bal kwam niet onder controle in zijn draai en de Kikkers konden de bal vervolgens uitnemen.

 Het derde kwart zetten de bezoekers meer druk hetgeen resulteerde in twee strafcorners. Beide werden gehouden door Hisalis keeper Yorik Dijkhuis, maar in de scramble na de tweede corner wisten de Kikkers alsnog de 2-2 op de plank te leggen.

Hisalis toonde direct dat het geen genoegen zou nemen met gelijk spel, en ging in het tegenoffensief: een snelle aanval met diepe pass op Jock Kessler die de aanvaller maar net niet onder controle wist te krijgen. Gevolgd door een wederom een  sleeppush van Hoekstra die via de stick van de lijnstopper over het doel vloog. En een loeiharde slag van Boudewijn Broersen bij de volgende strafcorner die rakelings naast ging.  Deniz de Jong haalde bijna nog een vrijwel onmogelijke pass op de achterlijn maar de bal stuiterde er toch nog overheen. Tenslotte veroverde Maarten de Wit de zoveelste strafcorner, die nu wel hoog ingepusht werd door Sam Hoekstra: 3-2.

 

In het laatste kwart kregen de Kikkers direct nog een grote kans op de gelijkmaker toen het doel  van Hisalis leeg was door een goed uitgespeelde aanval, maar de Hisalis verdediging wist de bal op de doellijn weg te werken. Mats de Bruin speelde zich nog mooi vrij voor de keeper van Kikkers maar zijn schot trof geen doel. In de laatste minuten ontstond er een onrustige situatie in de cirkel van de Kikkers, aanvallers van Hisalis en verdedigers van de Kikkers vochten een sportieve strijd uit. Toen de bal opsprong wist Jock Kessler met de punt van zijn stick de bal met een hoge backhandslag de rechterhoek in te slaan. Deze 4-2 stand gaf Hisalis niet meer uit handen. Vol vertrouwen kan Hisalis volgend weekend nog twee oefenwedstrijden spelen om zo goed voorbereid het hockeyseizoen te starten.

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis