header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
29

Wedstrijd spirit komt terug bij oefenpot H1 tegen JA1/H2

Nieuws afbeelding

Afgelopen oktober was het laatste competitie-weekend van de hockeyers van Hisalis, en na een half jaar duimendraaien en met onderbrekingen van trainingsperiodes was er zondag eindelijk weer tijd voor een eerste serieuze oefenwedstrijd. Heren 1 trad aan tegen een samengesteld team van spelers van Jongens A1 en Heren 2. De spelers waren enorm blij om weer in het veld te staan en het fanatisme straalde ervan af. De toeschouwers konden de wedstrijd thuis vanachter een live verbinding volgen, dat blijft nog wennen.

 

Sinds de laatste corona persconferentie mogen hockeyers t/m 26 jaar weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen vereniging  De hockeybond KNHB  is aan het bestuderen of een deel van de competitie nog hervat kan worden na de volgende persconferentie op 13 april. Met passen en meten zijn er daarvoor dan nog voldoende weekenddagen  beschikbaar. Ingezet wordt dan op het in aangepaste vorm afmaken van de in september opgestarte regionale competities. Geprobeerd zal worden om een halve competitie af te ronden  zodat dit seizoen ook wordt geĆ«indigd met een kampioen, promotie en degradatie.

 

De eerste helft van het Hisalis duel was het even aftasten voor beide ploegen om wedstrijdritme te hervinden. Heren 1 pakte links en rechts wat doelpunten mee en JA1/H2 moest hard aan de bak om weerstand te bieden aan deze dadendrang, wat begrijpelijkerwijs slechts gedeeltelijk lukte.

 

De tweede helft ging het een stuk beter bij JA1/H2 en het team brak enkele malen door de linies van Heren 1 die wat slordiger leken te opereren bij de ruime voorsprong. Na een strafcorner voor JA/H2 kwam de bal bij aanvaller Lennard Beelen, die de bal met een lobje over H1 keeper Yorik Dijkhuis wilde leggen. Maar verdediger Sam Hoekstra bedierf het feest en tikte de bal weg. Die kwam echter voor de voeten van Mats de Bruin, die met een felle backhandslag de eer van zijn ploeg redde.

 

Ondanks de onvermijdelijke spierpijn in het vooruitzicht overheerste bij alle spelers toch het plezier om eindelijk weer een wedstrijd gespeeld te hebben.

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

 

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.