header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
5

H1 biedt goed weerstand tegen Athena: toch 1-2

Nieuws afbeelding

Helaas zonder publiek wegens de recente strengere Covid-19 regels trad Heren 1 aan tegen de nummer twee van de competitie Athena. Net als vorige week tegen koploper MOP, waren de spelers van Hisalis zeer gedreven en gaven uitstekend tegenspel tegen de handige bezoekers. Hisalis moest drie ervaren spelers missen wegens blessures en ziekte en daarvoor mochten François Hof, Ties Flippo en Tom Jongenotter uit Jongens A1 invallen. Al na 4 minuten viel ook Bruno Juray uit met een kuitblessure zodat het team naar nieuwe wegen moest zoeken om het de ervaren tegenstander moeilijk te maken.

 Maarten de Wit was op dreef en wrong zich meerdere malen door zijn verdedigers heen om een doelpoging te wagen of een strafcorner te veroveren,maar moest hierdoor af en toe ook een kaart  incasseren. De teams waren aan elkaar gewaagd en gaven geen duimbreedte toe. Aanvalsgolven gingen op en neer, een hoge backhandslag van Deniz de Jong vanaf links werd afgefloten voor gevaarlijk spel.

In het tweede kwart kwamen er wat meer slordigheden in het spel van Hisalis waardoor Athena enkele grote kansen kreeg. Maar Hisalis keeper Yorik Dijkhuis was in vorm en sloeg en dook de aanvalskogels  uit zijn doel.

 

Athena kreeg een strafcorner waarbij een aanvaller per ongeluk al een meter de cirkel in stapte voordat hun aangever de bal speelde. In plaats van de corner opnieuw te laten nemen en de aangever naar de middellijn te sturen, ging de corner door en de sleeppush landde hoog in het net via de schouder van de lijnstopper. Tot ontzetting van de Hisalis trainercoach Tabe Roggeveen en zijn mannen bleef dit doelpunt staan ondanks protest van aanvoerder Boudewijn Broersen. Hisalis haalde nog enkele strafcorners, maar die waren niet succesvol. 

In het 4ekwart was het dan toch raak na hakken van Athena op de stick van de doorgebroken de Wit. De bal leek aanvankelijk niet goed van de stick van de aangever te komen maar Sam Hoekstra was snel genoeg om zijn harde sleeppush op de plank te plaatsen: 1-1. 


Dit leek een rechtvaardige eindstand van deze spannende wedstrijd. Hisalis ging toch tot het uiterste voor de overwinning en vergat hierbij af en toe het hoofd koel te houden, door enkele zwaardere overtredingen kwam de ploeg zelfs even met 9 man te staan wat niet hielp. Het was zuur voor de thuisploeg dat Athena in de slotfase toch nog de 1-2 uit een gemakkelijk gegeven strafcorner scoorde.

 Foto’s: Auke Hoekstra

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis