Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
14

Heren 1 overklast Zwaluwen met 6-1

Nieuws afbeelding

Op het prachtige nieuwe waterveld ontving Heren 1 van Hisalis de Zwaluwen uit Utrecht. Met François Hof als invaller uit de Jongens A1 dacht het team op de mooie zondagmiddag rustig van start te kunnen gaan. Helaas voor Hisalis dachten de Zwaluwen meer aan een vliegende start en na een snelle uitbraak over rechts wist hun spits al in de tweede minuut de 0-1 binnen te pushen. Maar Hisalis herpakte zich snel en in de tiende minuut bereikte Hidde Kuiper de mee opgekomen Deniz de Jong die de gelijkmaker intikte. Daarna ging het spel wat over en weer tot vlak voor rust toen opnieuw de Jong met een scherpe actie de bal onderschepte die Zwaluwen vanaf hun cirkel uit wilde nemen. Met een snelle beweging omspeelde hij de verraste keeper en maakte hij het af met een backhandslag hoog in het net: 2-1 voor Hisalis.

Na rust kreeg Hisalis langzaam meer overwicht op het spel. Dit werd beloond met een strafcorner vlak voor het einde van het derde kwart. Sam Hoekstra verzilverde die kans door met zijn loeiharde sleeppush in de stijl van Mink van der Weerden via de onderkant van de lat onhoudbaar te scoren: 3-1. Direct daarna brak van Schieveen door de linies van de bezoekers en gaf vanaf de achterlijn met zijn backhand een hoge voorzet naar Kuiper die via het lichaam van een verdediger kon scoren. Helaas werd deze treffer afgekeurd wegens gevaarlijk spel.

Het vierde kwart leek Zwaluwen zich bij de overmacht van Hisalis neer te leggen. Hisalis kreeg veel kansen, de snelle Jurriaan Beelen pakte een diepe pass op en sprintte naar het doel van Zwaluwen. Hij stuitte echter op de verdediging maar wist de bal nog wel bij Maarten de Wit te brengen die netjes de 4-1 op de plank legde. Kort daarop scoorde Hisalis nog een keer maar dat punt werd afgekeurd door een eerdere overtreding.

In de slotfase voerde Hisalis de druk verder op: Thijs Legel kreeg de bal van de achterhoede diep op rechts aangespeeld, hij pikte die in de sprint op en gaf vanaf de rechterachterlijn zijn pass op Kuiper die maar net naast schoot. Een minuut later speelde dezelfde Kuiper vanuit een moeilijke positie de Jong aan die de 5-1 in het net tenniste. Eén minuut voor tijd herhaalde Legel zijn actie over de rechterkant van het veld. Zijn beheerste voorzet kwam op maat bij de mee opgekomen Deniz de Jong die zijn vierde treffer maakte en Man of the Match werd.

Het was een heerlijke wedstrijd voor Hisalis en het enthousiaste publiek. Meer dan vakkundig geleid door internationaal bondscheidsrechter Rob ten Cate, die bij navragen het leuk vond om ook wedstrijden bij kleinere clubs te fluiten om zo jonge opkomende spelers in actie te zien. Waarvan acte.

Foto's H1: Auke Hoekstra