header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
4

Strawberries kan niet op tegen stabiel Heren 1: 4-1 winst voor Hisalis

Nieuws afbeelding

Heren 1 Hisalis ontving het eerste team van Strawberries uit Driehuis in regenachtige omstandigheden in Lisse. Het team van Tabe Roggeveen ging vliegend uit de startblokken: Deniz de Jong scoorde fraai uit de rebound de 1-0 en kort daarna zorgde Maarten de Wit voor de 2-0. Sam Hoekstra maakte de 3-0 met zijn sleeppush bij de strafcorner, zodat Hisalis met een riante voorsprong de rust in ging.

 

Na rust kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en ook Strawberries kreeg scoringskansen. Op het moment dat Sven Cozijn na een harde bal op zijn been op de grond lag  werd het spel door de arbitrage niet stilgelegd maar maakte Strawberries gebruik van de situatie door de 3-1 te maken tot ongenoegen van Hisalis.


 In het derde kwart leek de thuisploeg al de 4-1 te scoren maar er zat een voetje van een Hisalis aanvaller tussen dus het doelpunt werd afgekeurd. De Wit had nog een mooie actie langs de achterlijn richting doel maar de hoek was veel te klein om te kunnen scoren dus de keeper van de bezoekers kon deze aanvalspoging wegschoppen.

 

In het laatste kwart kreeg Hisalis nog veel kansen: van Schieveen kreeg een zeer scherpe pass diep langs de zijlijn onder controle maar zijn voorzet werd niet verzilverd door de Hisalis aanvallers. De keeper van de Strawberries had veel goede reddingen maar ook vlogen regelmatig ballen van de drijfnatte sticks langs en over het goal in plaats van er binnen. Deniz de Jong had nog enkele gevaarlijke doelpogingen met fraai jongleerwerk met bal dansend op de stick maar hij werd afgestopt door de taaie verdedigers. De latere "man of the match” Jurriaan Beelen had enkele snelle rushes langs de rechterlijn tot diep in de cirkel maar dit leidde niet tot meer doelpunten.

 

In de slotfase nam Hidde Kuiper nog een harde pass goed aan diep aan de linkerkant. Na het passeren van twee verdedigers gaf hij de bal voor op Maarten de Wit die keurig de 4-1 hoog in het net pushte wat tevens de verdiende eindstand was.


 Foto’s H1: Auke Hoekstra

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.