Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
4

FIT verslaat Dames 1 thuis in de slotfase: 2-3

Nieuws afbeelding

Hisalis begon de wedstrijd goed: het was mooi hockeyweer en het team was gemotiveerd om de stijgende lijn van de laatste weken voort te zetten.

Tegenstander FIT uit Amsterdam Noord startte met volle druk, maar dat wist Hisalis vooralsnog goed te pareren. Toch wist FIT als eerste te scoren: 0-1. In het tweede kwart kreeg Hisalis een strafcorner mee. Tess van Bochove sloeg hard op doel maar de keeper wist deze bal te stoppen. Benice Wielinga speelde de bal in de rebound echter snoeihard op de plank in de rechterhoek voor de gelijkmaker: 1-1.

Dit zorgde voor extra energie en Hisalis ging op jacht naar het volgende doelpunt. FIT wenste daar echter begrijpelijkerwijs niet aan mee te werken en maakte het Hisalis steeds  moeilijker om de bal goed rond te blijven spelen.

Na rust scoorde Anne van Tol  de 2-1 vanuit de strafcorner. Hisalis zette minder druk om de voorsprong vast te houden. Middenvelder Zoë Duivenvoorden kreeg haar duim tussen twee sticks moest noodgedwongen een stapje terug doen.

Fit maakte gebruik van dit gemis en scoorde de gelijkmaker. De bezoekers zetten Hisalis steeds meer onder druk en maakten ook de 2-3 zodat deze wedstrijd helaas verloren ging voor de thuisploeg.

Verslag: Gemma Wijling, foto’s: Sam Hoekstra