header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
30

Dames 1 pakt punt thuis tegen Purmerend: 1-1

Nieuws afbeelding

Op een herfstige zondag stapte het eerste dameselftal van Hisalis vol vertrouwen het veld op. Na een goede voorbereidende training vrijdag en een goede voorbespreking over wat het team waarschijnlijk kon verwachten, was Hisalis er klaar voor. Uit eerdere wedstrijden tegen Purmerend was bekend dat dit team een goede scoop in huis heeft waar zij effectief gebruik van maken.

 

Na het fluitsignaal begon de thuisploeg scherp en creëerde vele kansen die helaas niet verzilverd werden. De welbekende scoop van Purmerend werd inderdaad vaak gegeven, maar door de goede voorbereiding wist Hisalis hier goed op te anticiperen waardoor de bezoekers er weinig voordeel uit konden halen. Met een stand van 0-0 gingen de teams de rust in.

 

In het derde kwart begon Hisalis het spel meer te domineren. Na een mooie aanval via korte passes op links speelde Nerissa Heemskerk de bal van de linkerbuik van de cirkel naar Tess van Bochove op de rechterbuik van de cirkel. Van Bochove haalde snoeihard uit en dit resulteerde in de 1-0. Direct hierna zette Purmerend volle druk en behaalden zij een strafcorner. Deze benutten ze goed waardoor het 1-1 werd.

 

In het vierde kwart zette Hisalis alles op alles om de winst binnen te slepen: de spits haalde een strafcorner en na veel gerommel in de cirkel viel hier toch een doelpunt door Veerle de Nes, 2-1. Helaas vond de scheidsrechter dat wij als eerste een overtreding hadden gemaakt en keurde het doelpunt af zodat de stand 1-1 bleef. Purmerend kreeg slechts een groene kaart. In de laatste minuten ging het spel over en weer, maar Purmerend wist door een sterk staande verdediging van Hisalis geen doelpunt meer te scoren. Hisalis streed tot de laatste minuut om alsnog de winst binnen te halen, maar het bleef bij een gelijkspel.

 Verslag D1: Linde de Haas, Foto’s D1: Auke Hoekstra

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.