header foto header foto header foto header foto
 
Mededelingen Aug
30

Regelwijzigingen seizoen 19/20

Nog een week en dan start voor iedereen de competitie weer. De KNHB heeft, net als elk seizoen, ook dit seizoen weer een aantal regelwijzigingen doorgevoerd;

Elftallen spelen vanaf seizoen 19/20 in 4 kwarten van 17 ½ minuut, vliegende keeper afgeschaft en nog meer wijzigingen... Volgende op internationale regelwijzigingen heeft de KNHB  op haar website een aantal spelregelwijzigingen in het veldhockey bekend gemaakt. Deze gaan in per 1 augustus 2019. Uit het oog springt het spelen van wedstrijden in kwarten, maar er zijn nog meer wijzigingen.

Neem de wijzigingen goed door, zodat je goed voorbereid op het veld staat!

Vier keer 17 ½

Ieder elftal, dus zowel de senioren als de junioren, spelen in vier kwarten van 17 ½ minuut. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij er moet worden gesproeid (in het geval van watervelden).

Meer wijzigingen en meer info

De KNHB heeft meer wijzigingen in de spelregels bekend gemaakt, bijvoorbeeld betreffende de uitspeelcorner. Voor alle wijzigingen en meer informatie:

https://www.knhb.nl/nieuws/regelwijzigingen-alle-elftalwedstrijden-in-vier-kwarten-de-vliegende-keeper-verdwijnt

Bijlage