header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Jun
23

Jongste Jeugd en D beleid

Nieuws afbeelding

Bij hockey staat sportiviteit, spelplezier en teamspirit voorop. Voor alle hockeyers van jong tot oud, gaat het in de basis daarom… op welk niveau je uiteindelijk ook speelt. Het opleiden van hockeyers start bij de Jongste Jeugd, waarin een brede basis gelegd kan worden. Daarbij gaat het niet alleen om het aanleren van techniek en tactiek. Juist aandacht voor plezier, teamwork, verschillende rollen in het team en een breed motorisch ontwikkeling is ontzettend belangrijk in deze doelgroep.

 

Mede hierdoor heeft de KNHB vorig jaar de structuur van de D- en de C-lijn gewijzigd. De belangrijkste wijziging is dat kinderen tot en met 12 jaar breed motorisch worden opgeleid en selecteren tot deze leeftijd niet aan de orde is. Met name voor de D-lijn heeft dit gevolgen voor de aankomende indeling.

 

Bij Hisalis hebben wij besloten de aanbevelingen van de KNHB op te volgen en dit jaar dan ook niet meer te werken met selectietrainingen bij de D-lijn. Wel hebben wij de teams zo proberen samen te stellen dat de kinderen binnen hun team de sportiviteit, het spelplezier en de teamspirit kunnen opbouwen die zo belangrijk is bij deze leeftijdscategorie.  

 

Dit heeft ertoe geleid dat wij bij de jongens twee gelijkwaardige teams hebben (waarbij we de KNHB zullen vragen om die teams op hetzelfde niveau in te delen) en bij de meisjes een iets sterker team met daarnaast ook twee teams op hetzelfde niveau. Hierbij hebben wij zo veel als mogelijk rekening gehouden met vriendjes/vriendinnetjes die zijn opgegeven.


Afhankelijk van de grootte van de lijn zou het mogelijk zijn dat wij in de aankomende jaren een andere verdeling van teams maken, uiteraard gebaseerd op de visie van de KNHB. Wij streven er in ieder geval naar om de teams allemaal op hetzelfde tijdstip te laten trainen, zodat zij allen hetzelfde trainingsaanbod krijgen en ieder kind voldoende uitgedaagd wordt. In lijn met de nieuwe opzet worden de Jongste Jeugd en D teams voorlopig aangegeven met een (Hisalis) kleur, in plaats van de traditionele D1,D2,D3. Dit geeft beter weer wat met de nieuwe opzet van de KNHB bedoeld wordt.


Meer informatie hierover volgt.


De Technische Commissie

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.