header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
26

Heren 1 wint oefeninterland tegen Litouwen met 1-0

Vrijdagavond 24 mei stond er een wedstrijd van internationale allure op het programma van hockeyvereniging Hisalis. Heren 1 nam het onder grote belangstelling op in een heuse interland tegen het nationale team van Litouwen. Dit team uit Vilnius is in voorbereiding op hun deelname aan de Europese kampioenschappen Hockey. Nadat de teams een gezamenlijke maaltijd op de club hadden genoten, bereidden beide teams zich op hun eigen wijze voor op de wedstrijd.

 


Om half negen betraden de teams het veld, vergezeld door de jonge spelers van Jongens D1 en Meisjes D1. Na het spelen van de volksliederen en het ontsteken van feestelijke rode fakkels door enthousiaste toeschouwers, ging de wedstrijd van start. Het was een mooie wedstrijd met een zeer hoog tempo. Hisalis speelde technischer dan Litouwen, maar Litouwen toonde een geweldig loopvermogen en onverzettelijkheid.

De teams waren aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk wisten de mannen van Hisalis de wedstrijd met 1-0 te winnen: Jurriaan Beelen liep een zogenaamde banaantje langs de rechterkant van het veld tot aan de achterlijn. Uiteindelijk gaf hij de bal voor aan spits Hidde Kuiper die de bal in kon tikken.


Het was een zeer geslaagde avond voor teams en publiek,Hisalis wenst het team uit Litouwen veel succes op het EK!


Verslag: Ilona Duivenvoorden, foto’s: Frank de Haas

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.