header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
17

Heren 1 Hisalis houdt Nieuwegein op 3-3

Hisalis Heren 1 ontving het eerste herenelftal van Nieuwegein. Na wat aanvalsacties over en weer werd een overtreding van Hisalis zeer streng verzwaard tot een strafcorner tegen na vermeend te weinig afstand houden. De gasten wisten deze kans te verzilveren en de 1-0 te maken. De 20 minuten daarna was het geboden spel niet wereldschokkend, met een opleving toen de doorgebroken speler van Hisalis Bruno Juray werd gehinderd door een Nieuwegein verdediger. Hisalis kreeg wat gelukkig een strafcorner mee en Boudewijn Broersen scoorde hieruit de 1-1 wat ook de ruststand werd.


 


Na de rust kwam Hisalis zeer gretig uit de startblokken, maakte het spel en zette Nieuwegein vast op eigen helft. Er waren toch twee counters van de bezoekers die beide direct gevaarlijk waren dus Hisalis moest goed blijven opletten.  Hisalis kreeg een strafcorner mee maar de sleeppush van Sven Cozijn scheerde net over het doel.  Kort daarop kreeg Nieuwegein een strafcorner en bij die slag ging de bal via een verdedigende stick hoog het net in: 1-2. De keeper van Nieuwegein was goed in vorm en hield nog enkele ballen van Hisalis uit zijn doel. Cozijn waagde nog een poging met een hoge slag op doel nadat hij diep de cirkel in was gedrongen maar zijn bal ging naast.

 


De strafcorner die kort daarna volgde ging via een variant van Broersen direct links naar Hisalis spits Hidde Kuiper, die wist de gelijkmaker te scoren. Hisalis zette maximale druk op het doel van de bezoekers en kwam kort daarop bijna op voorsprong maar Kuiper kreeg de tip in niet goed op zijn stick zodat de bal over de achterlijn verdween in plaats van in het doel.


 


De ontzetting bij het Hisalis-publiek was groot toen Nieuwegein in de slotfase opnieuw op voorsprong kwam door een goed genomen strafcorner. Hisalis zette nu alles op alles om een nederlaag te voorkomen, aangevuurd door trainercoach Tabe Roggeveen. Deze druk op Nieuwegein leidde tot een strafcorner drie minuten voor tijd. Broersen schoof opnieuw direct af op topscorer Kuiper die kalm de 3-3 wist in te pushen. Meer dan een punt zat er vandaag niet in voor Hisalis maar het publiek had in ieder geval een spannende wedstrijd gezien, met name de tweede helft.

 

Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.